Cennet ve cehennem arasında yaşanan bu kapışmasının ortasında oyunun geçtiği bölge ise Limbo, yani Araf oluyor. Limbo insanların dünyasının alternatif bir görüntüsü olarak resmediliyor. Aynı yapılar çok daha kaotik bir düzene geçiş yaparken, insanlar şeytanların varlığını hissetmiyor. Ancak çevredeki nesnelere verilen zararlar diğer dünyada da gerçekleşiyor.
Söz konusu oyun Devil May Cry olunca da etrafta ne var ne yok yıkmadan bırakmıyor doğal olarak.
Çevreyle etkileşim oyun içi değil, yıkımı biz gerçekleştirmiyoruz yani. Ancak bol bol kullanılan başarılı sinematiklerde karizması paçalarından akan karakterimiz yeri göğü inletiyor. Devil May Cry’ın bölüm tasarımları da tıpkı dövüş mekanikleri gibi muazzam olmuş. Bu kadar hızlı bir oyunda bu kadar akıcı ve etkileyici bir oynanışı elde etmek herkesin altından kalkabileceği bir şey değil. Ah bir de bu kadar kısa olmasaydı da tadı damağımızda kalmasaydı. Yaklaşık olarak 8-10 saat civarı bir oynanış sunan oyun, seçtiğiniz zorluğa göre bu süreyi biraz daha yukarı çekmeyi başarabiliyor. Tabii bir kez bitirdikten sonra yeniden oynamak ister misiniz, orası sizin bileceğiniz iş.
HATALARINDAN ARINMIŞ
Gelelim Definitive Edition ile birlikte oyunumuzun elde ettiği kazanımlara. Her yeniden sürüm, geliştirme, baştan yorumlama gibi özellikler taşıyan oyunda olduğu gibi DmC de en büyük faydayı grafik geliştirmesinde buluyor. 1080p çözünürlükte 60 fps kare sayısına ulaşan oyun yeni nesil konsollarda enfes görünüyor. Özellikle çok hızlı aksiyon sahnelerinin yaşandığı Limbo bu versiyonla birlikte çok daha cezbedici bir hal almış.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Definitive Edition ana oyunun en büyük iki sorunu olan düşmana kilitlenme ve kamera problemlerini de aşıyor. Artık kime saldırdığınızı çok daha iyi anlayarak düşmanlarınızla kapışabiliyorsunuz. 2013 yılında çıkan oyunu oynayanlar üst zorluk seviyelerinin ne denli çılgın olduğunu hatırlayacaktır. Tek seferde ölmenize sebep olan zorluklara kadar seçenekler bulunuyordu. Bunların da üstüne konsolu falan parçalayıp yenisini alasınız diye Gods Must Die isimli, oyunun en zor seçeneği ekleniyor. Definitive Edition ile birlikte DmC için çıkmış olan tüm DLC paketlerine de sahip oluyorsunuz.
Özellikle kıyafet eklentileri birilerini oldukça mutlu edecektir.Devil May Cry 1’in Dante’si de bu seçeneklerden birisi çünkü. “Bu ergenle oynamam ben!” diyenler için mazeret üretme şansı da kalmamış oluyor böylelikle. Devil May Cry: Definitive Edition, ana oyunun üzerine getirdiği güzel yeniliklerle dikkat çekiyor. Hali hazırda bitirmiş birisi için yeniden almak çok mantıklı olmayabilir ancak eğer hiç oynamadıysanız, bu hali başlangıç için çok daha doğru bir tercih olacaktır.