İlginç bir şekilde, Dirt 4 grafiksel anlamda bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Hatta öyle ki, bundan iki yıl önce çıkmış olan Dirt Rally’nin bu oyundan daha güzel göründüğünü bile söyleyebiliriz. Dirt 4, yarış oyunlarının artık neredeyse kusursuza yakın bir şekilde ortaya koyabildiği yansımalar ve ışıklandırmalar konusunda rakiplerinin oldukça gerisinde bir oyun. Kötü değil ancak alıştığımız standartların altında. Bunun yanında yol tutuşu olsun, araç ağırlıklarının daha gerçekçi hissettirmesi olsun, her türlü sesin muazzam bir şekilde yansıtılması olsun, kendi takımınızı ve ekibinizi kurabilme imkanı olsun, araç geliştirme özelliklerinin yüksek seviyelere getirilmesi olsun, Dirt Rally’nin üzerinde bir oyun var karşımızda. Paragrafın başından kaynaklı olarak olumsuz bir görüşe sahipmişiz gibi düşünmüş olabilirsiniz ancak, Dirt 4 şimdiye dek yapılmış en iyi ralli oyunu olmuş kesinlikle.
Hiçbir şey için olmasa bile, ilk kez oynayacakların ağlamasına sebep olan öğrenme eğrisini hemen hemen sıfıra indiren kusursuz Dirt Academy kısmı için bile şapka çıkarmak gerekir. Bu bölüm sayesinde oyunda yer alan her özelliği, adam akıllı eğitimler eşliğinde öğrenebiliyorsunuz.
CODEMASTERS BU İŞİ BİLİYOR
Şu bir gerçek ki; Dirt 4’ten alacağınız keyif, onu nasıl oynadığınızla oldukça ilişkili bir durum. İyi bir direksiyon ve pedal seti, yaşayacağınız deneyimi bambaşka noktalara getirebiliyor. Ancak “gamer” modu ile ortalama oyuncuyu da mutlu etmesi ve bünyesinde herkese göre bir şeyler barındırmasıyla Dirt 4 kalbimizi çalmayı başardı. Sanıyoruz ki Codemasters daha iyisini yapana kadar, elde edebileceğiniz en iyi ralli oyunu olacak.