Disney+, reklam destekli paket ile beraber yurt dışında abonelik fiyatlarına zam yapıyor

07 Kasım 2022 09:37

Dünyanın en büyük video platformlarından Disney+, küresel enflasyonun etkisinden kaçamayan firmalar arasında yer alıyor.

Yapılan resmî açıklamaya göre Disney+, servisinin abonelik ücretleri birçok pazarda 8 Aralık sonrasında artacak. Örneğin servisin şu an 8 dolar olan temel paketi aylık 11 dolara çıkacak. Yıllık abonelik ise 80 dolardan 110 dolara taşınacak. İsteyenler eski fiyatları kullanmaya devam edebilecek ancak bunun için içeriklerde reklam izlenmesi gerekecek. 8 Aralık tarihinde gelecek reklam destekli yeni paket, aylık 8 dolar yıllık ise 80 dolara fiyata sahip olacak. Bu arada firma 8 Aralık tarihinde bazı “bundle” paketlerin fiyatın da artışa gidecek.

Burada ilk akla gelen “Yakın zaman içerisinde Disney+’ın Türkiye fiyatı da artacak mı?” sorusunun cevabı ise henüz bilinmiyor. Firma 2023’te fiyat artışına giderse bile Türkiye’de çok ses getirmeye devam edecek. Çünkü tüyleri daha şimdiden diken diken eden bir Atatürk merkezli içerik yolda bulunuyor. İlk tanıtım videosunu aşağıda izleyebileceğiniz Atatürk dizisi hakkında Disney+ geçtiğimiz hafta şunları aktarmıştı:

“Yayın hayatına başladığı günden bu yana birçok başarılı dizi ve filmle gündemde olan The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney+’ın, Cumhuriyetin 100. yılında yayınlanacak olan ‘Atatürk’ dizisinden ilk tanıtımı seyirci ile buluştu. Cumhuriyet Bayramı’na denk getirilmesi ile dikkatleri üzerine çeken tanıtımda başarılı oyuncu Aras Bulut İynemliMustafa Kemal’i canlandırdığı karakteriyle ilk kez izleyici karşısına çıkmış oldu.

Yarbay Mustafa Kemal’i 10 Ağustos 1915’te, taarruz öncesi Conk Bayırı’nda gördüğümüz, duygu dolu sahneleri ile hafızalara kazınan tanıtımda, Namık Kemal’in “Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; Yok imiş kurtaracak baht-ı kara mâderini.” dizelerine, Atatürk’ün 1921 yılında meclis kürsüsünden verdiği “Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini; Bulunur kurtaracak bahtı kara mâderini.” cevabına atıfta bulunuluyor. 

Yapımını Lanistar Medya, yapımcılığını Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu’nun üstlendiği, yönetmen koltuğunda ise Mehmet Ada Öztekin’in oturduğu Disney+’ın yeni orijinal dizisi ‘Atatürk’, 2023’te, Cumhuriyet’in 100. yılında, sadece Disney+’ta.”

Disney+ imzalı Atatürk dizisi:

Paylaş