EN SON SÜRÜM
Samsung Galaxy S ailesi Android işletim sisteminin amiral gemisi desek hiç de abartmış olmayız. Android 4.0.4 ile çalışan Galaxy S III güçlü donanımıyla işletim sistemini hem destekliyor hem de tüm işlevlerinden tam anlamıyla faydalanma imkanı tanıyor. Samsung, akıllı telefonlarında TouchWiz olarak adlandırdığı kullanıcı arayüzünü tercih ediyor. Hemen her anlamda sıçrama kaydeden Galaxy S III, TouchWiz açısından büyük oranda bir önceki model ile aynı. TouchWiz 4.0, yeni modelde cihaza uygun bazı değişiklikler içeriyor fakat kullanım ve özellikler korunmuş. Cihazın büyük ekranı üzerinde pratik kontroller sunan arayüz, Android arayüzünün özelleştirilmesine iyi bir örnek.
O BİR BİLGİSAYAR
Galaxy S III, donanım bileşenleriyle gerçek anlamda çok gelişmiş bir bilgisayar. 1,4 GHz dört çekirdekli işlemci, güçlü bir grafik işlemci ve 1 GB kapasiteli RAM bellek ile çalışan cihaz, Android 4.0 işletim sisteminin gördüklerinin en güçlüsü. Bu sayede işletim sisteminin genel performansından yüklü kamera özelliklerine kadar her şey sorunsuz bir şekilde işleniyor. Samsung Galaxy S III, 16, 32 ve 64 GB kapasite seçenekleri ile satışa sunuluyor. Cihaz maksimum 64 GB microSD kart desteğiyle de akıllı telefon teknolojilerinde bir sıçrama yaratıyor. Hatırlayacağınız gibi Galaxy S II 32 GB’a kadar microSD kart desteğine sahipti. 3G ve HSPA sayesinde mevcut mobil şebekelere bağlanabiliyor. Samsung Galaxy S III ayrıca uyumlu ülkelerde LTE (4G) desteğiyle de satılıyor. 802.11 a/b/g/n Wi-Fi bağlantısı, Wi-Fi bağlantı noktası, Wi-Fi Direct ve DLNA, cihazın sunduğu diğer bağlantı seçenekleri arasında.
Wi-Fi Direct bağlantısı, uyumlu cihazlar arasında doğrudan bağlantı sağlayan bir özellik. Galaxy S III bu bağlantıyı kullanarak S Beam adı verilen bir özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde örneğin iki Galaxy S III cihazını sırt sırta getirdiğinizde bağlantı sağlanmış oluyor. Ardından fotoğrafları hatta uzun videoları dahi kısa süre içerisinde diğer cihaza gönderebiliyorsunuz. Hem de tek dokunuşla. Bu özellikle 1 GB büyüklüğündeki bir videoyu 3 dakika, 10 MB’lık bir müzik dosyasını iki saniyede transfer edebilirsiniz. Gerçekten inanılmaz hızlı, pratik ve herkesin sahip olmak isteyeceği bir özellik. Cihaz bunun gibi onlarca özgün özellik sunuyor. Bunlardan bir diğeri kolay arama. Bir SMS aldığınızda, hiçbir şey yapmadan cihazı kulağınıza götürerek mesaj gönderen kişiyi arayabiliyorsunuz. Güçlü donanımıyla yüksek çözünürlüklü videoları sorunsuz bir şekilde oynatabilen Galaxy S III, pencere şeklinde video oynatabiliyor. Ekran büyük olduğundan küçük çerçevesiz bir pencere olarak oynatılan videoyu istediğiniz yere sürükleyebiliyorsunuz. Bu sayede mesaj yazmaya veya başka herhangi bir uygulamayı kullanmaya devam edebiliyorsunuz.
S VOICE VE KAMERA
İngilizce, İspanyolca, Korece ve Almanca dillerini destekleyen S Voice, sesli komutla aktive etme özelliği sayesinde hiç dokunmadan kullanılabiliyor. İnternette herhangi bir şey aramaktan mesaj göndermeye kadar birçok basit işlemi sesli komutlarla yerine getirebilen S Voice, Facebook ve Twitter gibi diğer uygulamalarda da kullanılabiliyor. Bunun gibi artıları mevcut fakat gerçek performansını cihazı detaylı incelemeye tabi tuttuğumuzda göreceğiz. Samsung Galaxy S III üzerinde iki adet kamera mevcut. Öndeki kamera 2, arkadaki 8 megapiksel çözünürlük sunuyor. LED lamba ile desteklenen arka kamera ile 1080p çözünürlüğünde video kaydı yapabiliyorsunuz. Öndeki kamera da 30 kare/sn değeriyle 720p video kayıt desteği sunuyor. Bu görüntülü görüşme açısından çok büyük bir avantaj. Kamera uygulaması yüz algılama gibi artık standartlaşan özelliklerin yanı sıra aynı anda hem yüksek çözünürlüklü fotoğraf hem de HD video çekme özelliğiyle rakiplerinden ayrılıyor. Samsung Galaxy S III, tüm bu özelliklerinin yanı sıra TV-Out, DivX, XviD desteği, jiroskop, FM radyo ve A-GPS gibi özellikler sunuyor. Cihaz üzerinde bir de ekran ışığı ve renk sıcaklığını ortama göre ayarlamayı sağlayan
RGB algılayıcı mevcut.