Dünyanın en tehlikeli 6 virüsüyle donatılan bilgisayar için rekor fiyat

27 Mayıs 2019 10:30

Dünyanın en tehlikeli bilgisayar virüsleri tek bir dizüstünde buluşuyor. Açık artırmaya konulan virüs cenneti bilgisayarın fiyatı ise artmaya devam ediyor.

Bilgisayar kullanıcıları için virüs ve zararlı yazılımlar hep korkutucu olmuştur. Ancak özellikle son birkaç yılda karşılaştığımız WannaCry gibi yazılımlar hepten kullanıcıları korkutmuş durumda. Ekonomik açıdan büyük bir etki yaratabilen bu “ölümcül” virüslerden olabildiğince uzak durabilmek için birden fazla yöntem var. Ancak tüm bunları bir kenara bırakıp, dünyanın en tehlikeli 6 virüsüyle donatılmış bir dizüstü modeline sahip olmak isterseniz, internet sanatçısı Guo O Dong‘un “eşsiz” parçası size bu imkanı tanıyor. Duo’nun sanatçı gözüyle oluşturduğu The Persistence of Chaos, açık artırmada satışa sunuluyor. Virüslerle donatılmış olan bu dizüstünün açık artırmadaki mevcut fiyatı ise 1 milyon doların üzerinde.

En tehlikeli 6 virüs tek bilgisayar içinde

Bu sanatsal yaklaşım ortaya çıkarılırken, 10,2 inç boyutlarında Samsung NC10-14GB modeli kullanılmış. Bilgisayarın içinde yer alan virüsler ise şunlar: ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, WannaCry, DarkTequila ve BlackEnergy.

Her virüsün ayrı bir etki hikayesi bulunuyor. En yakın zamanlılardan biri olan WannaCry İngiltere’nin Ulusal Sağlık Hizmeti’nin 100 milyon dolar değerinde bir zarara uğramasına sebep olmuştu. 200 binin üzerinde bilgisayarı etkileyen virüs 150 ülkeye sıçramıştı. Virüsün toplam zararının 4 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. ILOVEU ise 2000’lerden kalma virüslerden biri. E-posta ve dosya paylaşımı ile dağıtılan bu virüsün 500 binin üzerinde sistemi ele geçirdiği biliniyor. 15 milyar doların üzerindeki toplam zararı ise dudak uçuklatıyor. Üstelik bu zararın 5,5 milyar doları ilk haftasına ait…

Diğer virüslerde etki eden meblağ giderek artıyor. En hızlı yayılan zararlı yazılımlardan olan MyDoom‘un 38 milyar dolarlık zarara yol açtığı düşünülüyor. SoBig ise 37 milyar dolarla onun arkasından geliyor. DarkTequila, daha çok Latin Amerika’daki kullanıcıları hedef alırken, banka bilgileri ve şirket verilerini çalıyor.

Virüslerle dolu dizüstü bilgisayar modelini satın aldığınızda ise herhangi bir şekilde Wi-Fi’a bağlamadığınız ya da cihaza bir USB takarak o USB’yi başkasına vermediğiniz sürece bir tehlike söz konusu değil.

İlginizi çekebilir

PayPal hesabından otomatik para çeken zararlı Android yazılımı

Paylaş