Dünyanın ilk kavisli dizüstü bilgisayarı: Acer Predator 21 X
Acer IFA 2016’da birçok cihaz tanıtsa da kuşkusuz en fazla göze çarpanı 21 inçlik yeni Acer Predator oldu. “Canavar” kelimesinin hakkını tam anlamıyla veren Predator serisinin yeni üyesi, yüksek performansıyla oyuncuların rüyalarını süsleyeceğe benziyor.
Dünyanın ilk kavisli ekrana sahip dizüstü bilgisayarı olan Acer Predator 21 X, özellikleriyle büyülüyor. 21 inç ekranda 2560 x 1440 piksel çözünürlük vadeden bilgisayarda iki adet GTX 1080 ekran kartı bulunuyor. Toplamda dört adet hoparlörün yer aldığı bilgisayarda iki tane de subwoofer bulunuyor ve Dolby Audio desteği sunuluyor. Intel’in 7. nesil Kaby Lake işlemcisinden güç alan bilgisayarın soğutulması için 5 ayrı fan kullanılıyor. Bu fanlardan üç tanesinin metal olduğu belirtiliyor.
Devasa bir gövdeye sahip olduğu için tam boy bir klavyenin sığdırıldığı bilgisayarın klavyesinde RGB aydınlatma kullanılıyor. Klavyenin yanındaki nümerik tuş takımı çıkarılıp takılabiliyor. Bu kısım çıkarıldığında küçük bir trackpad ortaya çıkıyor. Bilgisayarın hemen altında Tobii’nin göz algılama sensörü karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji, kullanıcının göz hareketlerini algılayarak bu hareketlerle belirli eylemler gerçekleştirebilmesine olanak sağlıyor. Örneğin oyuncu bir noktaya baktığında ekran oraya doğru dönebiliyor veya bakılan yere doğru ilerlenebiliyor. Tabii bunun için oyunun da destek vermesi gerekiyor.
64 GB DDR4 RAM’e destek veren bilgisayara iki adet SATA/PCIe SSD, iki adet SATA SSD ve bir adet sabit disk takılabiliyor. Donanım anlamında beklentileri fazlasıyla karşıladığı görülen bilgisayar, konu taşınabilirliğe geldiğinde fazla bir şey sunamıyor. 568 x 314,5 x 83,25 milimetre gibi dev ölçülere sahip bilgisayarın ağırlığının 8 kilogram olduğunu da eklersek bu bilgisayarı bir yerden başka bir yere taşımanın ne kadar zor olabileceği daha iyi anlaşılıyor. Bu açıdan bakıldığında masaüstü bilgisayarın yerini alması muhtemel görünüyor. Ne zaman ve hangi ülkelerde satışa sunulacağı netlik kazanmayan bilgisayarın fiyatı da belirsizliğini koruyor.