Tüm yaşam alanlarımızı duvarlar ile oluşturuyoruz. Ancak biliyorsunuz duvarların ortamları birbirinden ayırmak dışında gerçek bir işlevi bulunmuyor. İşte Carnegie Mellon Üniversitesi ve Disney Research araştırmacıları bunu değiştirecek Wall++ ile karşımızda buluyor.
Carnegie Mellon Üniversitesi ve Disney Research araştırmacıları, geliştirdiklikleri bu yeni teknolojiye Wall++ adını veriyor. Temel olarak prototip bir duvar kaplaması olan Wall++, dediğimiz gibi duvarları adeta birer dokunmatik ekran haline getiriyor. Bu sistemin arkasında uygulanan su bazlı nikel boya, özel elektrotlar, kaplamalar ve en son tüm sistemi örten lateks boya yer alıyor. Bu şekilde kurulan ve özel bir cihaza bağlanan duvar, bir anda interaktif hale geliyor. Kişilerin dokunmalarını ve kaydırma hareketlerini algılayabilen duvar, oldukça hızlı ve hassas çalışıyor. Birden fazla dokunmayı algılayabilen sistem, aynı zamanda ortamdaki elektromanyetik gürültüyü de tespit edebiliyor. Yakınında duran bir kişinin hareketlerini dokunma olmadan dahi belirleyebilen sistem, geleceğin akıllı evleri için harika duruyor.
Bunu diyoruz çünkü açıklandığı kadarıyla sistem çok ucuza oluşturulabiliyor. Akıllı evlerin akıllı objelerini kontrol edebilecek bir yapıyı kuran araştırmacılar, basit bir duvarı dev boyutta interaktif bir yüzey haline getiriyor. Geliştirmeye çok açık olan teknoloji için hazırlanan video ise aşağıda yer alıyor.