Dyson, “CleanTrace” ile temizlik sürecine akıllı telefonlar temelinde artırılmış gerçekliği dahil edecek
Dyson, “CleanTrace” teknolojisiyle temizlik sürecine artırılmış gerçeklik teknolojisini dahil edeceğini duyurdu.
Dyson, Türkiye’de 34 bin TL’ye sattığı Gen5detect dikey süpürge modelinde kullandığı yeşil renkli “lazer” ile çok dikkat çekmişti. Bu kafa kısmına konulan lazer ile tozlar açıkça görülebiliyor ve böylece daha iyi bir temizlik elde edilebiliyordu. Firma şimdi ise CleanTrace ile dikkat çekti. Gen5detect odağında hazırlanan bu altyapı, haziran ayında kullanıma sunulacak ve temizlik sürecine yukarıda da dediğimiz gibi artırılmış gerçekliği dahil edecek. Bu temelde Gen5detect gibi süpürgeler üzerine dikey formda bir akıllı telefon takılacak (Resmi basın görsellerinde gövdeye yardımcı aparat ile tutturulan bir iPhone var ancak yüksek ihtimalle Android telefonlar da desteklenecektir), yüklenen özel uygulama sayesinde süpürülen kısımlar mor renkte işaretlenecek. Bu telefon kameralarından yardım alan artırılmış gerçeklik altyapısı ile beraber odanın içinde süpürülmeyen yer kalmasının önüne geçecek ya da belirli noktaların aşırı süpürülmesini engelleyecek firma, temelde hem hijyeni artıracak hem de bazı durumlarda zaman kazandıracak. Bu altyapıda aktarıldığı kadarıyla şimdilik bir VR / AR başlık planı bulunmuyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bundan önce gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken Dyson 360 Vis Nav robot süpürge modelinin Türkiye’de 45 bin TL‘den satışa sunulması ses getirmişti. Buradaki resmi satış kanalından 45 bin TL’ye elde edilebilen ürün için şu bilgiler verilmişti: “Eş Zamanlı Konumlandırma ve Haritalama (SLAM) teknolojisiyle tasarlanan 360 Vis Nav, nerede olduğunu hatırlayan, nereyi temizleyeceğini gören ve evinizin toz haritalarını oluşturacak kadar akıllı 360 derecelik bir görüş sistemine sahiptir. Üst düzey işlemci, toz algılama, engellerden kaçınma ve duvar algılama gibi görevler için 26 sensörden veri toplayarak kapsamlı bir temizlik deneyimi sunuyor.
360 Vis Nav, birçoğu Dyson’ın İngiltere, Hullavington’daki yeni RDD (Araştırma, Dizayn ve Geliştirme) Robotik Merkezi’nde bulunan, İngiltere, Singapur, Filipinler ve Malezya’daki Dyson kampüslerindeki mühendislerden oluşan bir ekip tarafından geliştirildi. Robot, evin panoramik görüntüsünü elde etmesini ve çevresini doğru bir şekilde algılamasını sağlayan balık gözü lens kullanarak 360 derecelik bir görüş sistemi sunuyor. Eş Zamanlı Konumlandırma ve Haritalama (SLAM) görüş sistemi, lensten gelen bilgileri işliyor ve böylelikle robot nerede olduğunu hatırlayarak nereyi temizlemesi gerektiğini biliyor.”