Ecovacs imzalı bir robot süpürge modeli hacklenerek uzaktan kontrol edilmiş

13 Ekim 2024 15:24

Gündemde gerçekten ilginç bir konu bulunuyor. Ortaya çıktığı kadarıyla Ecovacs şirketinin bir robot süpürge modeli hacklenerek uzaktan kontrol edilmiş.

ABC News’in haberine göre hackerlar bu yılın başlarında ABD’nin çeşitli şehirlerindeki Ecovacs Deebot X2 Omni robot süpürgelere erişim sağlamış ve cihazları evlerdeki evcil hayvanları kovalamak ve ev sahiplerine ırkçı hakaretler söylemek için kullanmış. Bu konuda birden fazla örneğin olduğu söyleniyor, olayın arkasında Deebot X2’nin PIN girişinin aşılmasına ve süpürgeye uzaktan erişim sağlanmasına izni veren bir güvenlik açığının olduğu belirtiliyor. Gelişmeler hakkında yaptığı resmi açıklama kapsamında Ecovacs, bu açığın kapatıldığını ve süreçle alakalı olarak erişimi kesmek adına bazı IP adreslerini engellediğini söylüyor. Robot süpürge konusunda bundan önce Türkiye merkezli bir gelişme ses getirmişti. Xiaomi Türkiye, geçtiğimiz haftalarda gündemde çok ses getiren yanan robot süpürge olayı hakkında açıklama yapmıştı. Şirket ürünün kendi markalarına ait olmadığını belirterek şunları söyledi: “Son zamanlarda sosyal medyada yayılan bir videoda yer alan robot süpürgenin Xiaomi ürün gamına ait olmadığını kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm takipçilerimize teşekkür ederiz. Herhangi bir soru veya endişeniz için resmi kanallarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Teşekkürler!” Şirketin açıklama yapma gereği duyduğu videoyu hemen aşağıda izleyebilirsiniz:

Ecovacs robot süpürge haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş