reklamı kapat

POPÜLER

Elektrikli BYD Sealion 7 için Avrupa macerası başlıyor

Elektrikli BYD Sealion 7 için Avrupa macerası başlıyor

Elektrikli BYD Sealion 7 için Avrupa macerası başlıyor. Çift elektrik motoru üzerine kurulan araçta, “Blade” batarya yer alıyor.

Türkiye’de fabrika kuracak Çinli dev BYD, ilk olarak Çin’de tanıttığı elektrikli Sealion 7 modelini Avrupa pazarına getiriyor. Doğrudan Tesla Model Y’nin karşısına çıkarılan araç, e-Platform 3.0 Evo platformunu temel alıyor. Şirket aracın Avrupa versiyonu için henüz detaylı teknik bilgileri paylaşmıyor. Modelin Çin versiyonu ise taşıdığı iki farklı elektrik motoru üzerinden 523 beygir güç sunuyor. 82,56 kWh Blade batarya üzerinden 550 km menzil (CTLC) açıklanan model, 0’dan 100 km/s hıza 4,5 saniyede ulaşabiliyor. Tasarımsal olarak markanın güncel çizgisini benimseyen beş kişilik BYD Sealion 7, çift ekranlı bir kokpite sahip. Merkeze konumlandırılan ekranı Tesla’lar gibi yatay formda olan araç, oldukça sportif koltuklarla geliyor ve arka koltukları katlandığı zaman çok geniş bir taşıma/yükleme alanı sunuyor. Ön ve arkada ambiyans aydınlatmanın kullanıldığı Sealion 7, 50W’lık çiftli kablosuz şarj bölümüne sahip ve ufak yapıdaki vites kolunun yanında çok sayıda dokunmatik buton taşıyor. İngiltere’de £45,000 başlangıç fiyatına sahip olacak model, NFC üzerinden akıllı telefonları birer anahtar olarak kullanabiliyor.

Şirket geride bıraktığımız ay içinde 419.426 adet NEV satışı gerçekleştirdi ve rekor tazeledi. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,91’lik, ağustos ayına göreyse yüzde 12,42’lik bir artışı temsil ediyor. Eylül ayında 252.647 adet PHEV satan marka, eylül’de 164.956 adet tamamen elektrikli araç satışı gerçekleştirdi. BYD, geçtiğimiz ay içinde de 9 milyonuncu New Energy Vehicle (NEV) aracı üretim hattından çıkarmıştı.

BYD Sealion 7 yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X