Elektrikli Jeep Renegade modelinin geleceği doğrulandı

14 Haziran 2024 09:44

Elektrikli Jeep Renegade modelinin geleceği doğrulandı. Türkiye yollarında da sık sık gördüğümüz araç, geleceğin bir parçası da olacak.

Yapılan resmi sunumda aktarıldığı kadarıyla üç yeni Jeep araç yolda bulunuyor. Bu araçlardan birisi 2027 için planlanan yeni Compass olacak. Diğer aracın ise elektrikli Jeep Renegade olacağı açıklanıyor. 2027’de 25 bin dolardan daha düşük fiyata satılacağı aktarılan elektrikli Renegade, fiyat-performans konusunda iddialı olacak gibi görünüyor. Jeep’in üçüncü yeni aracı için şimdilik bir bilgi bulunmuyor. 2027 sonunda piyasaya sürüleceği aktarılan SUV, elektrikli bir versiyona sahip olabilir. Jeep, Türkiye’deki ürün gamını da büyütüyor. Geçtiğimiz günlerde Jeep Avenger e-Hybrid Türkiye’de 1 milyon 598 bin TL’den satışa çıktı. Araç hakkında Fiat tarafından yapılan açıklama şöyleydi: “2024’ün ilk 5 ayında sınıfının en çok satan elektrikli modeli olmayı başaran %100 elektrikli Jeep Avenger’ın hibrit motora sahip versiyonu da Türkiye yollarıyla buluşuyor. İlk tamamen elektrikli modeli Avenger’ı geçtiğimiz yıl tanıtan Jeep markası, şimdi ise Türkiye’de sunmaya hazırlandığı MHEV teknolojisini kullanan Avenger ile iddiasını daha ileriye taşıyor. Haziran ayından itibaren Jeep showroomlarındaki yerini alan Avenger e-Hybrid, markanın yenilikçi ürün gamının daha da genişlemesini sağlayacak.

Yenilikçi MHEV (mild hibrit) motor teknolojisinden güç alan yeni Avenger e- Hybrid, markanın üstün sürüş deneyimini daha düşük CO2 emisyonuyla sunuyor. Yeni Avenger e-Hybrid’e güç veren motor, üstün teknolojisi sayesinde hem konfor hem de performans sunarak çevreci ve kusursuz bir sürüş deneyimi sağlıyor. Otomatik 6 ileri E-DCT6 çift kavramalı şanzıman ve entegre elektrikli motor ile eşleştirilen Avenger e-Hybrid, müşterilerin düşük hızlarda tamamen elektrik motoru ile yol almalarına imkân veriyor. 

100 HP güç üreten 1.2 litre 3 silindirli motora sahip Avenger e-Hybrid, 48 voltluk lityum iyon batarya ve yenilikçi 6 vitesli çift kavramalı elektrikli şanzıman arasındaki uyum ile yüksek verimlilik sunuyor. Aracın yenilikçi şanzımanı 21 kW’lık bir elektrik motoru, bir invertör ve merkezi şanzıman ünitesini barındırıyor. Avenger e-Hybrid’in öne çıkan özellikleri arasında gerçek bir hibrit deneyimi sunan 48V sistem yer alıyor. Aracın yakıt tüketimi sadece 5.1 lt/100 km ile dikkat çekerken motorun her koşulda yüksek performans sunması, sürüş deneyimini daha ileriye taşıyor.”

Jeep Renegade yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

https://log-com-tr.cdn.vidyome.com/embed/XD9NdeNMStu.html 

Paylaş