reklamı kapat

POPÜLER

elektrikli araç

Elektrikli Mercedes-Benz G580 with EQ technology için resmi Türkiye macerası, tam 13 milyon 540 bin TL’den başladı

Elektrikli Mercedes-Benz G580 with EQ technology için resmi Türkiye macerası, Edition One sürümüyle tam 13 milyon 540 bin TL’den başladı.

Elektrikli G-Class ya da resmi adıyla Mercedes G580 with EQ technology (EQ teknolojili Mercedes-Benz G 580 olarak da geçiyor), artık Türkiye’de resmi olarak yer alıyor. Araç hakkında bir açıklama yapan Mercedes-Benz Türkiye şunları aktarıyor: “Geländewagen. Elektriklendi. Beklentilerin ötesine geçmek için tasarlanan ilk elektrikli G-Serisi ile tüm yollarda macerayı hissedin. Elektrik teknolojisine sahip yeni G 580 EDITION ONE, ikonik G-Serisi mirasını elektrik performansıyla bir araya getirerek elektrik çağında güçlü bir adım atıyor. Zorlu arazilerde bile en keskin dönüşleri sağlayan G-STEERING özelliği, gelişmiş tırmanma kabiliyeti, artırılmış su geçiş derinliği ve 360° yerinde dönüş sunan G-TURN fonksiyonu ile off-road yeteneklerini yeniden tanımlıyor. EQ’ya özgü tasarım detayları ve etkileyici G-ROAR ses deneyimi, sürüş keyfini zirveye taşıyor!” G-Class’ın ikonik tasarımını çizgisini elektriğin gücüyle birleştiren araç, dört farklı elektrik motoru üzerine kuruluyor ve toplamda 580 beygir güç (Her bir motor 145 beygir gücünde) ile tam 1.165 Nm tork getiriyor. 0’dan 100 km/s hıza oldukça ağır olmasına rağmen 4,6 saniyede ulaşabilen araç, elektronik olarak 180 km/s hıza sınırlandırılmış durumda.

Arazi odaklı bir model için elbette 180 km/s hızın bir sıkıntı çıkarması olası görünmüyor, her motorunu ayrı ayrı kontrol edebilen araç zorlu arazilerde çok rahat şekilde yol alabiliyor. Her bir motora iki vitesli şanzıman yerleştiren Mercedes, modelin benzinli versiyonlardan daha derin sulara rahatlıkla girip çıkabildiğini açıklıyor. 116 kWh kapasitesinde bir batarya üzerine kurulan G580 with EQ technology için çok etkileyici olmayan 473 km’lik bir menzil verisi açıklanıyor. Şarj kablosu arkadaki yedek lastik haznesinin içinde olan model, 200 kilowatt şarj desteğine sahip ve resmi veriye göre yüzde 10-80 arası uygun şartlar altında 32 dakikada tamamlanabiliyor.

Mercedes-Benz G580 with EQ technology yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası