reklamı kapat

POPÜLER

Elon Musk LOG Tasarım

Elon Musk, iddialara göre SpaceX’teki bazı kadınlarla çok yakın ilişkiler kurmuş

Elon Musk, The Wall Street Journal tarafından ortaya atılan iddialara göre SpaceX’teki bazı kadınlarla çok yakın ilişkiler kurmuş.

The Wall Street Journal’ın kısa mesajlara, e-postalara, bazı belgelere ve 48’den fazla kişiyle yapılan görüşmelere dayanan yeni haberine göre Elon Musk, SpaceX’teki bazı kadınlarla “cinsel ilişki” seviyesinde yakınlık kurmuş. Haberde Musk’ın daha sonra yönetici ekibine aldığı eski bir SpaceX stajyeriyle cinsel ilişki yaşadığı iddia ediliyor. Musk’ın ayrıca başka bir çalışanıyla da cinsel ilişkiye girdiği iddiası ortaya atılıyor. Musk’ın başka bir kadın çalışandan ise çocuk sahibi olmak istediği ancak reddedildiği iddia ediliyor. Musk’ın çocuk teklifini reddettiği için kadın çalışana zam yapmadığı ve performansından şikayetçi olduğu da verilen bilgiler arasında yer alıyor. Haberde SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell’in kocasıyla ilişki yaşamakla suçlanan bir SpaceX çalışanı kadının bilgisi de yer alıyor. Musk bu konuda WSJ’nin yorum taleplerine yanıt vermemiş. Shotwell ise WSJ’nin SpaceX’te çalışmanın nasıl bir şey olduğuna dair tamamen yanıltıcı bir içerik ürettiğini ve WSJ haberinin SpaceX’in kültürünü yansıtmadığını söylemiş.

Elon Musk bu tarz bir konuda ilk defa gündeme gelmiyor. Musk geçtiğimiz yıl içinde SpaceX’in Londra’ya giden özel şirket uçağında bir uçuş görevlisini taciz ettiği iddiası ile ses getirmişti. Bu uçuş görevlisinden neredeyse tamamen çıplak şekilde masaj istediği ve masaj sürecinde durumu cinsel ilişkiye çevirmek adına görevliye dokunmaya başlayarak “yaparsan sana bir at satın alırım” dediği iddia edilen Musk, kaynaklara göre bu amacına ulaşamamıştı. Musk’ı reddettiği için SpaceX’in uçuşlarında daha az görev almaya başladığı aktarılan uçuş görevlisi, daha sonra bu durumu avukatı ile beraber SpaceX’e taşıyarak bir şikâyette bulunmuştu.

Bu konuda kadın uçuş görevlisi ile SpaceX arasında bir anlaşma sağlandığı ortaya konuda. Bu anlaşma sonrasında bir NDA (gizlilik anlaşması) imzalanmış ve kadına konuda sessiz kalmayı kabul ettiği için 250 bin dolar ödeme yapılmıştı. Bu konuyu yıllar sonra ortaya çıkaran ise uçuş görevlisi kadının konuşan arkadaşı ve bazı diğer kanıtlar olmuştu. Süreçte bir açıklama yapan Musk ise ortaya çıkan konuyu, “politik olarak motive edilmiş  bir hikâye” olarak nitelendirmiş ve kendisine yönelik bu tarz konuların artacağını aktarmıştı.

Elon Musk gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın