Elon Musk sonrasında Twitter platformunda önemli değişiklikler oluyor. Bu değişiklikler halen CEO’yu tam olarak memnun etmiyor.
Elon Musk, ortaya çıktığı kadarıyla Twitter hesabının durumundan oldukça şikayetçi durumda. Bu konuda üst düzey mühendisler ile şirket içerisinde bir toplantı düzenleyen Musk, burada durum hakkında “Bu çok saçma” demiş ve eklemiş: “100 milyondan fazla takipçim var ancak çok az sayıda gösterim alıyorum.” Şu an 128 milyondan fazla takipçiye sahip olan Musk, bu kadar takipçisi olmasına rağmen halen attığı –çoğu zaman saçma– Tweet’leri büyük oranda kimsenin görmediğinden şikâyet ediyor. Aktarıldığı kadarıyla Twitter’daki yazılım mühendisleri daha önce gelen iddialar üzerine Musk’ın erişiminin yapay olarak kısıtlanıp kısıtlanmadığını araştırmış ancak algoritmanın Musk’a karşı önyargılı olduğuna dair bir kanıt bulamamış. Bu konuda düzenlenen toplantıda talep edilmesi sonrasında bir sunum yapan üst düzey Twitter yetkilisi, Musk’a Google Trends popülerliğinin 100’den 9’a düştüğü göstermiş ve bazı önemli Twitter verileri paylaşmış. Bu olumsuz verilere Musk’ın cevabı ise mühendisi direkt olarak toplantı sırasında işten kovmak olmuş.
Aktarıldığı kadarıyla mühendislerin şimdiye kadarki çalışmalarından hiç memnun olmayan Musk, çalışanlara her bir Tweet’inin kaç kez önerildiğini takip etmeleri talimatını vermiş ve daha detaylı inceleme yapılmasını istemiş. Şu an yukarıda da dediğimiz gibi 128 milyondan fazla takipçiye sahip olan Elon Musk’ın attığı birçok Tweet, 10 milyon görüntülenmeyi geçmiyor. Bazı popüler paylaşımları ise ancak 40 milyonu görebiliyor. Bazı içi boş Tweet’ler ise 60 milyon görüntülemeye ulaşabiliyor. Bu konuda büyük bir dengesizlik bulunuyor, öneri algoritması personel eksikliğinin de etkisiyle iyi çalışmıyor gibi görünüyor.
Musk bundan önce bir iflas açıklaması ile gündeme gelmiş ve ilk olarak platformun başına geçtikten sonraki dönemin çok zorlu olduğunu belirtmişti. Musk, 44 milyar dolar ödediği platformu kurtarma konusunda tam olarak şunları söyledi: “Bir yandan Twitter’ı iflastan kurtarmak, diğer yandan da Tesla ve SpaceX’teki görevlerimi yerine getirmek zorunda kaldığım için son 3 ay son derece zor geçti. Bu acıyı kimsenin yaşamasını istemezdim. Twitter’ın hala zorlukları var ancak devam edersek başa baş noktasına gelmeye doğru ilerliyoruz. Kullanıcıların desteği takdire şayan! Twitter’ı desteklediğiniz için çok teşekkür ederiz” Twitter, Elon Musk alınmadan önce kârlı bir platform değildi, sadece kendi kendine idare edebiliyordu. Musk ise bunu değiştirmek istiyor, Twitter’ı kârlı hale getirilerek platformun ciddi oranlarda para kazanmasını hedefliyor.