Elon Musk, daha fazla para kazanmak adına satın aldığı ve başında olduğu Twitter platformunu adım adım ücretli hale getiriyor.
Elon Musk bugün Twitter merkezli olarak ses getiren bir adım daha attı. Musk tarafından Twitter’da duyurulduğu kadarıyla 15 Nisan’dan itibaren yalnızca ücretli Blue aboneliği ile doğrulanmış hesaplardan gelenler “Sana Özel” önerilerinde gösterilecek. Musk bunu, yapay zekâ temelli gelişmiş bot hesap sistemlerinin / ağlarının kontrolü ele geçirmesini engellemenin tek gerçekçi yolu olduğunu düşünüyor. Musk bununla da yetinmiyor. 15 Nisan sonrasında platformdaki anketlerde oy kullanmak için de ücretli Blue abonesi olmak gerekecek. Twitter’ı yakında “sadece Blue abonesi olanlar Tweet atabilecek” seviyesine kadar taşıması hiç sürpriz olmayacak Musk, platformu ciddi şekilde para kazanır ve kendi kendisini idare ettirir hale getirmek istiyor. “Twitter’ı batmaktan kurtardım diyen” Musk, Blue aboneliğini Türkiye’de de satıyor. O konuda bilinmesi gerekenlere buradan ulaşabilirsiniz.
Starting April 15th, only verified accounts will be eligible to be in For You recommendations.
The is the only realistic way to address advanced AI bot swarms taking over. It is otherwise a hopeless losing battle.
Voting in polls will require verification for same reason.
— Elon Musk (@elonmusk) March 27, 2023
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Platformer ve The Information’ın haberlerine göre Elon Musk, Twitter’a 20 milyar dolar seviyesinde bir değer biçti. Bu değer Musk’ın platformu satın almak için ödediği 44 milyar doların yarısından daha az ve aslında aşırı büyük bir sürpriz olmuyor. Çünkü Musk Twitter’a değerinden fazla ödeme yaptı, hatta bu yüzden alımı iptal etmek istedi ancak başarılı olamadı. Musk şirket için güncel bir değer açıkladı çünkü çalışanlar Twitter’ın 20 milyar dolarlık değerine göre hisse senedi hibesi alacak. Musk geçtiğimiz ay büyük işten çıkarma sonrasında geriye kalanları kaybetmemek adına çalışanlara bir e-posta atarak 24 Mart itibarıyla ciddi oranda hisse senedi ödülleri alacaklarını söylemiş, bunun “performansa bağlı olacağı” aktarılmıştı.
Bu arada bu aralar Twitter için önemli bir haber daha gündemde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde öğrendiğimiz kadarıyla Twitter’ın kaynak kodunun bir kısmı GitHub üzerinden sızdırıldı. Şirket aktarıldığı kadarıyla geçtiğimiz cuma günü GitHub’a bir telif hakkı ihlali bildirimi göndererek sızdırılan kodun kaldırılmasını istedi. GitHub söylendiği kadarıyla buna uydu ve kodu o gün kaldırdı. Sızdırılan kodun ne kadar süredir çevrimiçi olduğu belli değil ancak sızıntının arkasında eski bir Twitter çalışanının olduğunu düşünülüyor. Ancak bu henüz kesin değil çünkü platform ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’nden GitHub’a kodu paylaşan kişiyi ve kodu indiren kişileri tespit etmesi için resmi bir karar çıkarılmasını istedi. Bu kaynak kodlarının platform güvenliği için ciddi bir risk oluşturabileceği düşünülüyor.