Twitter’ın en çok takipçiye sahip kişilerinden Elon Musk, dün gerçekten sürpriz bir adım atmış ve şirketi satın almak adına teklifte bulunmuştu.
Elon Musk, geçtiğimiz hafta Twitter’dan yüzde 9,2 oranında hisse aldı ve bununla beraber şirketin en büyük hissedarı haline geldi. Twitter’da 82 milyon takipçisi bulunan Musk, dün şirketi komple satın almak için teklifte bulunmasıyla büyük ses getirdi. Musk konuda ilk olarak şunları aktarmıştı: “En iyi ve son teklifim. Kabul edilmezse hissedar olarak konumumu yeniden gözden geçirmem gerekecek. Twitter’ın olağanüstü bir potansiyeli var ve bu kilidi açacağım.” Sahibi olduğu hisseler üzerinden serveti 260 milyar dolardan fazla olan Musk’ın, Twitter’ı almak için verdiği teklif 43 milyar dolar seviyesinde yer alıyordu. Dün Twitter Yönetim Kurulu gelen bu teklifi dikkatli şekilde değerlendiriyor açıklaması yapıldı.
Ancak şimdiye kadar bu konuda “evet bu satın alımı kabul ediyoruz” tarzında bir karara varılmadı. Hatta Twitter’ın en büyük hissedarlarından Suudi Prens Bin Talal’dan Musk’ın teklifine bir ret geldi. Bazı diğer büyük hissedarların da bu satışa çok sıcak bakmadığı aktarılıyor. Taze Twitter CEO’su Parag Agrawal’dan ise “süreci değerlendiriyoruz” dışında bir bilgi çıkmıyor.
Elon Musk’ın Twitter’ı tamamen satın alma isteği şirket dışında da karışık değerlendirmeler alıyor. Çoğu kişi süreç için “hiç farketmez” diyor, bazıları Elon Musk’ın haber alma konusunda bir numaralı merkez olan Twitter’ı kontrol etmesini istemiyor, bazıları ise satışın mutlaka yapılması gerektiğine inanıyor.
Musk şimdilik süreçten vazgeçmiş değil ancak hedefine ulaşamayabilir. Twitter üstünden yapılan bir teklif ile hisse değerlerindeki büyük oynamalar, yasal birçok sorunu ortaya çıkarabilir. Çünkü Elon Musk hali hazırda Twitter üzerinden dava edildi.
Bu dava açıldı çünkü Musk, iddialara göre Twitter hisselerini borsadan toplarken ABD Sermaye Piyasası Kurumu’na (SEC) gerektiği zamanda bildirim yapmadı ve bu sayede tam 156 milyon dolar kadar bir haksız kazanç elde etti.