Elon Musk ve Vladimir Putin’in sürekli iletişim halinde olduğu iddia edildi

26 Ekim 2024 12:01

Dünyanın en zengin isimlerinden Elon Musk ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin‘in sürekli iletişim halinde olduğu iddia edildi.

Wall Street Journal, Elon Musk’ın yaklaşık iki yıldır Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli olarak temas halinde olduğunu ve görüşmelerin jeopolitik gelişmelerden iş dünyasına ve kişisel meselelere kadar bir dizi konuyu kapsadığını aktardı. Putin’in bir sözcüsü, Rus lider ile Musk’ın sadece tek bir telefon görüşmesi yaptığını söylüyor. Wall Street Journal ise yayımladığı haberin birkaç mevcut ve eski ABD’li, Avrupalı ve Rus yetkiliye dayandırıldığını belirtiyor. Şu sıralar Donald Trump’ın peşinden giderek ABD siyasetinde ve yönetiminde önemli bir isim olmaya çalışan Musk, eğer kanıtlanırsa Putin ve Rusya bağlantısı üzerinden ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalabilir.

Elon Musk bundan önce bir Tesla açıklamasıyla gündeme gelmişti. Son çeyrek görüşmeleri kapsamında bir açıklama yapan Musk’a göre 25 bin dolarlık bir “normal” Tesla satışa çıkmayacak. Son çeyrek görüşmeleri kapsamında Tesla, “Daha uygun fiyatlı modeller de dahil olmak üzere yeni araç planları, 2025’in ilk yarısında üretime başlama yolunda ilerlemeye devam ediyor. Bu araçlar yeni nesil platformun yanı sıra mevcut platformlarımızın bazı yönlerini de kullanacak ve mevcut araç serimizle aynı üretim hatlarında üretilebilecek.” açıklamasını yapmıştı.

Peki bu açıklama 25 bin dolarlık bir araca işaret ediyor mu? Elon Musk’ın konuşmasına göre hayır. Musk, normal olarak sürülebilen yani tamamen otonom olmayan 25 bin dolarlık bir Tesla’nın “anlamsız” ve ”aptalca” olacağını düşünüyor. Şirket 25 bin dolar seviyesinde, direksiyon ve pedal taşımayan yani tamamen otonom olarak yol alan Cybercab’ı sunmak istiyor.

Elon Musk haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş