reklamı kapat

POPÜLER

Elon Musk

Elon Musk, X üzerinde 200 milyon takipçiye ulaşan ilk kişi oldu

Elon Musk, sahibi olduğu X üzerinde 200 milyon takipçiye ulaşan ilk kişi oldu. İkinci sırada 131 milyon takipçi ile Barack Obama yer alıyor.

200 milyon takipçiye ulaşan Elon Musk ve 131 milyon takipçiye sahip olan eski ABD başkanı Barack Obama’yı, 113 milyon takipçi ile ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, 110 milyon takipçi ile şarkıcı Justin Bieber ve 108 milyon takipçi ile şarkıcı Rihanna takip ediyor. Elon Musk dün de X üzerindeki kalın yazı tipinin aşırı kullanımından rahatsız olmasıyla gündeme gelmişti. CEO bu konuda X hesabından şu açıklamayı yapmıştı: “Kalın yazı tipinin X üzerindeki aşırı kullanımı nedeniyle bu yapıyı ana zaman çizelgesindeki görünümden kaldıracağız. Kalın yazılmış herhangi bir şeyi görmek için gönderi ayrıntılarına tıklamanız gerekecek. Aynı şey italik yazılar ve diğer biçimlendirmeler için de geçerli olacak. Çünkü bu yapıları daha fazla öne çıkmak için kötüye kullanılıyorlar. Gözlerim kanadı!”

Bundan önce platformla alakalı olarak maddi bir detay gündeme gelmişti. Yapılan son hesaplamalara göre Twitter ismi kullanılırken Elon Musk tarafından 44 milyar dolara alınan X platformunun değeri şu anda 9,4 milyar dolar seviyesinde yer alıyor. 9,4 milyar dolarlık değer, Musk’ın Twitter’ı satın almasına yardımcı olan varlık yöneticisi Fidelity’in yeni tahmini üzerinden gündeme gelmiş durumda. Fidelity, X’e yaptığı 19,66 milyon dolarlık ilk yatırıma şu anda sadece 4,18 milyon dolar değer biçiyor, buradan hesapla bulunan 9,4 milyar dolarlık değer 44 milyar dolara kıyasla devasa bir düşüşü gözler önüne seriyor.

Bu arada X yakında herkese açık gönderilerinizi engellediğiniz hesaplara görünür kılacak. Halen ne zaman devreye alınacağı bilinmeyen bu değişiklik, şimdiden tepki çekmiş durumda. Elon Musk tarafından doğrulanan yeni dönemde engellenen hesap sahipleri, kendilerini engelleyen kullanıcılarla etkileşime giremeyecek fakat paylaşımlarını görebilecek.

X gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli