reklamı kapat

POPÜLER

Eşyalarınızı kaybetmeye son; Samsung Galaxy SmartTag incelemesi

 - Güncelleme: 11 Nisan 2022 09:47

Samsung Galaxy SmartTag

SAMSUNG GALAXY SMARTTAG KURULUM.

Biz cihazı Samsung Galaxy S22 Ultra ile test ettik. Cihazı kutu içeriğinden çıkarttıktan sonra  takip cihazını telefonun yanına koyduk ve cihazın üzerinde bulunan tuşa bastık. Tuşa bastıktansonra telefonun ekranında SmartTag görseli karşımıza çıktı. Kurulum için gerekli aşamaları geçtikten sonra SmartTag, SmartThings uygulamasına ekleniyor. Cihazla telefonun eşleştirilmesi için Samsung hesabıyla uygulamaya giriş yapılması gerekiyor. Samsung hesabıyla girişin ardından cihaz kullanıma hazır hale geliyor.

SmartThings uygulamasının ”Cihazlar” kısmında SmartTag yer alıyor. SmartTag ikonuna tıklandığında haritayı görüntüle karşımıza çıkıyor. Buraya basıldıktan sonra SmartTag’i taktığınız eşya haritada görüntüleniyor. Bu kısımda Yakında Ara, Dolaşma, ,Çaldır ve Konum Geçmişi gibi özellikler yer alıyor. Yakında araya basıldığında çevrede dolaşarak sinyal seviyesine göre SmartTag takılı cihaz bulunabiliyor.  Cihaza yaklaştığınızda çaldır tuşuna basmanız da mümkün. Bu sayede cihaz daha önceden belirlediğiniz zil sesini çalabiliyor. Biz cihazdaki zil seviyesini yeterli bulduk.

Konum geçmişi özelliğinde ise cihazın son bir haftada kaydettiği veriler yer alıyor. Geride bıraktığımda bildir özelliği aktif hale getirildiğinde SmartTag’i telefonunuzdan uzak bir konumda bıraktığınızda bildirim alabiliyorsunuz. Cihazın konumunu belirlediğiniz arkadaşlarınız da görebiliyor. SmartTag, Bluetooth teknolojisine destek verdiği için SmartTag takılı cihazları 120 metre içerisinde bulabiliyor. Eğer SmartTag takılı cihazınızla Samsung Galaxy telefonunuz arasında 120 metreden fazla bir mesafe varsa SmartTag bu konuda da takip yeteneğine sahip. Bunun için çevredeki Galaxy telefon kullanıcılarından aldığı verileri kullanıcıya ileterek SmartTag takılı cihazınızın nerede olduğunu harita üzerinden görebiliyorsunuz.

Biz cihazı iPhone’u olan bir arkadaşımıza verdik ve arkadaşımızı günün belirli saatlerinde takip ettik. Cihaz bu desteği günün her dakikasında sunamasa da çevredeki Galaxy kullanıcılarından elde ettiği verileri hızlı bir şekilde Galaxy S22 Ultra telefonumuza gönderdi. Telefona gönderilen bildirim sayesinde arkadaşımızın nerede olduğunu takip edebildik. Bu arada biz cihazın standart versiyonunu test ettik. Cihazın Türkiye’de SmartTag+ versiyonu da satılıyor. 449 TL’lik fiyat etiketine sahip olan cihazda standart modelden farklı olarak UWB desteği bulunuyor.  Bu teknoloji Galaxy S21 Plus, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Note 20 Ultra ve yeni Galaxy S22 serisiyle uyumlu şekilde çalışıyor.  Bluetooth teknolojisine kıyasla daha hassas konum yapılabilmesini mümkün kılan UWB,  işin içine AR desteği de katıyor. Eğer yeni bir Galaxy telefonuna sahip değilseniz standart modeli tercih etmeniz daha doğru.