Etkileyici tasarım; Samsung Galaxy Note 10 incelemesi
İNANILMAZ EKRAN
Samsung Galaxy Note 10’un kesinlikle en çok beğenimizi toplayan yanı ekranı oldu. Telefonda 6,3 inç 2280×1080 piksel Dynamic Infinity-O AMOLED (401 ppi HDR10+ destekli) ekran bulunuyor. Bu kavisli ekranı Gorilla Glass 6 ile koruyan telefon, burada şimdiye kadar gördüğümüz en iyi deneyimi sunuyor. Galaxy Note 10 Plus gibi çözünürlük değişimine izin vermeyen ekran, gerçekten çok etkileyici görünüyor. Parlaklığı inanılmaz yüksek olan ve çok ama çok canlı renkler sunan ekran, sizi başında daha fazla zaman harcamanız için adeta kendisine çekiyor. Renkler aşırı canlı gelenlere özel bir “doğal” renk seçeneği de bulunan ekran, HDR içeriklerde de nefesinizi kesiyor. Galaxy Note 10 Plus ile beraber şimdiye kadar kullandığımız en iyi ekrana sahip telefon olan Samsung Galaxy Note 10, bu konuda parasının hakkını sonuna kadar veriyor. Yan açılarda özellikle beyazlardaki renk değişimi minimum düzeyde olan üst seviye panel, bir AMOLED olduğu için derin siyahlar getiriyor.
Video (Özellikle 4K HDR), oyun ya da film izlemeyi bırakın normal bir tarayıcıda gezerken dahi büyük bir keyif veren Dynamic Infinity-O AMOLED ekran, gerçekten takdiri sonuna kadar hak ediyor. Fakat şunu burada mutlaka belirtmek gerekiyor. Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10 Plus ekranlarında 90 Hz yenileme hızının sunulmuyor olması biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Bu teknolojiye sahip olan Samsung’un, 90 Hz desteği vermeyerek telefonların sunduğu akıcı deneyimi ikiye katlama şansını kaçırması oldukça üzüyor.
Ekran demişken telefonun ekranı ile bağlantılı parmak izi sensörüne de değinelim. Galaxy Note 10’da ekrana entegre edilen ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alıyor. Denemelerimizde genel olarak güzel çalıştığını gördüğümüz sensör, konumu için biraz alışkanlık gerektiriyor. Bazı durumlarda parmağımızı algılayamadığının da olduğu sensör, yine de konuma alışır ve ekrana normalden biraz daha fazla bastırırsanız güzel şekilde algılama yapabiliyor.