reklamı kapat

POPÜLER

Etkileyici tasarım; Samsung Galaxy Note 10 incelemesi

Samsung Galaxy Note 10

YÜKSEK PERFORMANS

Samsung Galaxy Note 10, Türkiye’de gücünü 7 nm üretim sürecinden çıkan Samsung üretimi Exynos 9825 işlemciden alıyor. Bu işlemciyi 8 GB RAM ile destekleyen telefon, bir amiral gemisinden beklenen performansı fazlasıyla sunuyor. Genel arayüz ve uygulamalar oldukça akıcı şekilde çalışıyor ve 8 GB RAM sayesinde hemen hepsi kullanıma hazır olarak bekliyor. Telefonun oyun performansı da elbette yüksek. Popüler yapımlardan PUBG Mobile üstünde yaptığımız denemede oyunu en yüksek ayarlarda HDR seçeneği açık şekilde tek bir kasma olmadan sorunsuz olarak oynayabildik. Performansını uzun oyun seansları sonrasında dahi koruyabilen telefon, aşırı ısınma yapmıyor olmasıyla da sevindiriyor. Şu an bu telefonun performansının yetmediği hemen hemen hiçbir kullanım şartı ya da oyun bulunmuyor.

Genel performans yanında ses performansını da es geçmeyelim. Samsung Galaxy Note 10’da stereo hoparlör sistemi bulunuyor. AKG Dolby Atmos stereo hoparlör sistemi gerçekten yüksek ve berrak bir ses kalitesi sunuyor. Yatay kullanımda hoparlör üstünün kapanması gibi bir sorunu bulunmayan telefon, bass’ları gövdesinde hissettiriyor ve bizce burada da parasının hakkını veriyor.

Gelelim modelin pil performansına. Samsung Galaxy Note 10’da 3.500 mAh gibi günümüz için çok da büyük olmayan bir pil yer alıyor. Kullanım kişiden kişiye değişmesine rağmen yoğun kullanımda bir günü çıkarabildiğimiz telefon, oyun oynamadan hafif kullanırsanız ve güç tasarrufu seçeneği aktif ederseniz ikinci güne de geçiş yapabiliyor. Modelin pili konusunda esas eleştirimiz kapasitesinin ufak olmasından çok hızlı şarj tarafına yönelik geliyor. Galaxy Note 10’da 25W gücünde hızlı kablosuz şarj sistemi bulunuyor. Bu sistem telefonun pilini gerçekten kısa sürede tamamen doldurabiliyor.

Ancak Samsung, Galaxy Note 10 Plus’ta 45W hızlı şarj desteğini de veriyor. Harici satın alınması gereken bir adaptöre ihtiyaç duymasına rağmen bu desteğin Galaxy Note 10 için verilmiyor olması üzüyor. Sonuçta karşımızda 9.899 TL ile Türkiye’de satılan en pahalı telefonlardan birisi bulunuyor. Bu kadar yüksek fiyatın karşılığında kişiler haklı olarak her şeyin en iyisini bekliyor ve istiyor. 12W gücünde kablosuz şarj desteği bulunan Samsung Galaxy Note 10, ters kablosuz şarj desteğini de taşıyor. Bu tarafta 9W şarj gücü bulunan telefon, üstüne konulan başka Qi destekli telefonları ya da Galaxy Buds kablosuz kulaklık modelini kolaylıkla şarj edebiliyor.

Yeri gelmişken Samsung Galaxy Note 10’un üzen bir detayına daha değinelim. Telefon Türkiye’de sadece 256 GB dahili depolama ile elde edilebiliyor. Bu depolama alanı kesinlikle az değil. Onlarca farklı oyun ve binlerce fotoğrafı bünyesinde tutabilen telefon, yine de bir microSD yuvasına sahip değil. Galaxy Note 10 Plus’a microSD koyup bu modeli es geçmesi gerçekten iyi olmayan Samsung, burada yanlış bir tercihte bulunmuş durumda. Biliyorsunuz microSD kart desteği depolamayı artırma yanında veri transferi konusunda da büyük kolaylık sağlıyor. Galaxy Note 10 ailesinin kullanıcı kitlesi bu özelliği istiyor ve birçok kişinin sırf bu yüzden Galaxy Note 10 Plus’a yöneleceği görülüyor.