Etkileyici tasarım; Samsung Galaxy Note 10 incelemesi
STANDART KAMERA
Samsung Galaxy Note 10 kamerasına “standart” diyoruz çünkü burada yeni bir sistem kullanılmıyor. Galaxy S10 ile hemen hemen aynı kameraya sahip olan telefon, önünde 10 megapiksel F2.2 selfie kamerası taşıyor. Arkada ise 12 megapiksel Dual Pixel f/1.5-f/2.4 OIS değişken diyaframlı geniş açı + 16 megapiksel f/2.2 ultra geniş açı + 12 megapiksel f/2.1 telefoto OIS olmak üzere üçlü kamera yer alıyor. Galaxy Note 10 Plus’tan farklı olarak bir ToF sensörüne sahip olmayan telefon, genel olarak bunun yokluğunu aratmıyor. Yani obje ile arka fonu birbirinden ayırması hem ön hem de arka kamerada oldukça iyi olan telefon, beğenimizi toplayan arkası bulanık fotoğraf çıkarmayı başardı.
Genel fotoğraf kalitesi gayet iyi olan ve çok dengeli pozlanmış fotoğraflar sunan Galaxy Note 10, iyi sonuçlar getirmesine rağmen alanda kesinlikle bir devrim yapmıyor. Telefoto kamerasıyla sadece 2 kat optik yakınlaştırma sunuyor olması onu en büyük rakiplerinden Huawei P30 Pro’nun arkasına iten telefon, kameraya aşırı önem verenleri tam olarak çok tatmin etmeyebilir. Kamera arayüzü oldukça kullanışlı olan ve Pro çekim moduyla tüm ayarları emrinize sunan Galaxy Note 10, özel bir gece moduna sahip. Bu hem ön hem de arka kamera sisteminde çalışan gece modu düşük ışıklı ortamlarda fotoğraf çekerken gerçekten ciddi şekilde fark yaratıyor. Hem çok daha aydınlık hem de kumlama açısından temiz fotoğraflar elde edebiliyorsunuz.
Ultra geniş açı çekim imkanıyla hayata bakış açınızı değiştiren telefon, video konusunda fotoğraf tarafından daha iddialı. Maksimum 2160P çözünürlükte saniyede 60 kare video çekebildiğiniz Galaxy Note 10, çözünürlüğü 720P’ye çektiğiniz zaman saniyede 960 kare ile dünyayı inanılmaz yavaş hale getirebiliyor. Videoda canlı olarak çalışan arka planı bulanıklaştırma özelliği, bazı durumlarda ön ile arkayı ayırma sorunları olsa da genel olarak oldukça beğendiğimiz Samsung Galaxy Note 10, elde çekimleri oldukça stabil hale getiriyor. Çektiğiniz videoları direkt olarak içerisinde detaylı şekilde düzenleyebildiğiniz model, ilginç bir “ses odaklanma” özelliğine de sahip. Bu sayede videoda görüntüye zoom yaparken ses üstüne de zoom yapmış oluyorsunuz. Bu aşırı büyük fark yaratmayan özellik, kalabalık ortamlarda zaman zaman faydalı olabiliyor.