Yeni bir gezegene yerleşmek, koloni kurmak, uzayda keşfedilmemiş olanı keşfetmek için her gün çalışmalar devam ediyor. Yeni araştırmalar ise evrendeki galaksi sayısının sandığımızın çok ama çok üstüne olduğu yönünde.
Hubble Space teleskobu ve diğer gözlem araçlarının yardımıyla gök bilimciler Dünya’dan gözlemlenebilen galaksilerin olabilecek en hatasız sayısını buldu. Daha önceki tahmin 100 milyar galaksi olduğu yönündeydi. Yeni araştırmanın sonucu ise tam 700 sekstilyon galaksi olduğunu gösteriyor.
Üstelik bu sayıyı sadece gözlemlenebilen uzayda bulunan galaksilerin oluşturduğunu hatırlatalım. Dünya’nın görüş açısının dışındaki tüm galaksiler Hubble Space teleskobu ve diğer gözlem araçları için de “görünmez” oluyor. Çünkü o denli uzaklıktaki objelerden yansıyan ışığın Dünya’ya ulaşacak kadar zamanı olmuyor. Bu durumda tüm evrende ne kadar galaksi bulunduğunu kesin olarak da saptamak imkansıza dönüşüyor. Kör noktalarda bulunan galaksileri hesaba katınca ortaya çıkabilecek sayıyı düşünemiyoruz…
Bu astronomik sayıyı elde eden Nottingham Üniversitesi gök bilimcisi Christopher Conselice, Hubble Space telekobunun yakaladığı görselleri diğer gök bilimcilerin oluşturduğu verilerle bir araya getirerek bu sonuca ulaşmış. Araştırmacılar görselleri 3D platforma dönştürüp daha doğru ölçümler yapmayı başarmış. Aynı zamanda evrenin ilk zamanlarındaki pek çok küçük galaksinin birleşerek daha büyük objeler oluşturduğu da belirtiliyor.