reklamı kapat

POPÜLER

Fiyat performans modeli; Redmi Note 8 Pro incelemesi

TASARIM VE GÖVDE

Redmi Note 8 Pro, bir orta seviye cihaz olmasına rağmen amiral gemisi düzeyinde hissettiren bir tasarıma sahip. Xiaomi’nin hemen her orta seviye cihazı gibi “premium” malzemeler kullanılarak üretilen telefon, önünde ve arkasında çizilmeye dayanıklı Gorilla Glass 5 cam kullanıyor. Kutusundan şarj portunu kapatma özellikle kaliteli bir silikon kılıf çıkan telefon, damla çentikli bir tasarım üstüne kuruluyor. Genel olarak ince çerçevelere sahip olan telefonun, çok hızlı çalışan parmak izi sensörü ekranına entegre değil arkasında yer alıyor. Bu detay birçok kişi için çok daha iyi görünüyor. Çünkü halen fiziksel sensörler entegre çözümlerden çok daha iyi görev yapıyor.

Parmak izi sensörü tam olarak büyük bir çıkıntı yapan kamera modülünün hemen altına yerleştirilen telefon, burada bazen kilidi açmak için “yanlışlıkla kameraya dokunulması sorunu” yaşatabiliyor. Ancak parmak izi sensörünün konumuna bir süre sonra elinizin alıştığını belirtelim. Telefonda yüzde 100 güvenli olmayan bir yüz tanıma özelliği de bulunuyor. Ancak parmak izi sensörü harika çalışırken bunu kullanmanızı önermiyoruz.

Türkiye’de beyaz, yeşil ve gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunan telefonun, burada özellikle yeşil rengi dikkat çekiyor. Ancak bize inceleme için gelen beyaz renkli versiyon da göz alıcı görünüyor. Çünkü bu modelin arkasındaki özel kaplama, ışığın konumuna göre harika renkler oluşturuyor. Bu açıdan bu modeli gerçekten kutusundan çıkan gibi “şeffaf kılıflar” ile korumak gerekiyor. 3,5 mm kulaklık girişine sahip olması sevindiren Redmi Note 8 Pro’nun üst kısmında bir kızılötesi verici de yer alıyor. Bu sayede özel “Mi Kumanda” uygulamasını kullanarak televizyon gibi ürünlerinizi kontrol edebiliyorsunuz.