Game of Thrones 8. sezon finalinin senaryosu Emmy adaylığı sebebiyle internetteki yerini aldı. Hayranların “büyük mesaj” sandığı sahne ise “kaza” çıktı.
Game of Thrones dizi yaratıcıları özellikle 8. sezon finalinin aldığı eleştirileri umursamaksızın dizinin final bölümünü “En İyi Senaryo” dalında Emmy adayı olarak göstermişti. Açıkçası bu hayli riskli hamleyi neden yaptıklarını başta anlayamamıştık. Çünkü dizinin bir bölümünü En İyi Senaryo dalında yarışması için kaydederseniz ve o bölüm seçilirse; senaryo halka açık şekilde paylaşılıyor. David Benioff ve D.B. Weiss’ın en çok eleştirilen yanlarından biri de senaryo yazımıydı. Bu konuda ne kadar başarısız oldukları ve dizinin içini boşalttıkları… Gün sonunda senaryo yayınlandı ve izleyicilerin “mesaj” sandığı sahnenin ise aslında koca bir kazadan ibaret olduğu ortaya çıktı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Game of Thrones finalinde Drogon’un Demir Taht’ı eritmesi
Daenerys Targaryen, Jon Snow tarafından öldürülünce, Drogon‘un hayli duygusal sahnesini izlemiştik. Drogon annesinin öldüğünü görünce tüm öfkesini Demir Taht’tan çıkarmış ve onu yakıp yıkmıştı. İzleyiciler bu sahnenin, tüm bu Demir Taht kavgasının Daenerys’i nasıl tükettiğine gönderme olduğunu düşünmüştü. Drogon, Daenerys Demir Taht’a otursun diye yanında savaşmış, annesi için her şeyi göze almış; ama Daenerys yine Demir Taht yüzünden ölmüştü… “Tahtınız batsın” tadındaki bu sahne bu mesajla sonlanmış ve Drogon, Daenerys’i alıp uzaklara gitmişti. İşte öyle derin mi derin bir andı! Diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Çünkü bu anda hiçbir derinlik olmadığı ve tahtın yanlışlıkla yandığı senaryoda yazıyor.
“Jon’a bakar. Boğazında yükselen alevleri görürüz. Jon’da görür. Ölüme hazırlanır. Ancak alev patlaması onun için değildir. Drogon dünyayı yakmak ister ancak Jon’u öldürmeyecektir. Arkasındaki duvarlara püskürtür alevini. Alevler kalan kırmızı taşları da parçalar. Jon’un omzundan baktığımızda alevlerin tahtı yuttuğunu görürüz. Drogon’un ölfkesinin hedefi değildir; sadece bu büyük yangına yakalanmış aptal bir gözlemcidir.”
Senaryonun bu ve benzeri, sığlıkta kendini aşmış inanılmaz cümlelerle dolu olması bir yana; bu sahnenin gerçekten anlamlı bir mesaj olarak düşünülmemesi inanılmaz. Bunun “inanılmaz yazarlık” olarak aday gösterilmesi ise koca bir şaka gibi. Şimdi tek eksik akademinin bu “inanılmaz yazarlığı” ödüllendirmesi. Heyecanla tarihin bu en sığ senaryosunun ödül almasını bekliyoruz. Senaryonun tamamını buradan okuyabilirsiniz.
İlginizi çekebilir
Yüzüklerin Efendisi dizisinin yaratıcı kadrosu