Gerçek anlamda geleceğin ulaşım sistemini kuran Virgin Hyperloop One, süreci sadece yolcu taşımakla bırakmak istiyor. Bu doğrultuda atılan yeni adımlar, kargo taşımacılığını da değiştirecek gibi görünüyor.
Temel olarak özel geliştirilen bir tüpün içerisinde aşırı yüksek hızda seyreden yeni nesil tren sistemi şeklinde tanımlanan Hyperloop, alanda çok büyük gelecek vadediyor. Sistem Japonya’da görev yapan Maglev tren sisteminin kullandığı manyetik tekniğinin bir benzeri olan “passive magnetic levitation” teknolojisini kullanıyor. Bu tarafın milyarder Richard Branson destekli ismi Virgin Hyperloop One, kısa süre önce liman ve deniz taşımacılığı konusunda dünya devi DP World ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklıktan ise “DP World Cargospeed” isimli yeni bir şirket doğdu. İşte bu şirket, Hyperloop temelli kargo taşımacılığı yapacak teknolojiler / sistemler üzerine çalışma gösterecek. Bu sayede şu an genel olarak limanlar aracılığıyla yürüyen büyük taşımacılık operasyonlarını çok daha hızlı hale getirecek ikili, ayları günlere indirmek istiyor. Süreçte özellikle Çin ile diğer bölgeler arasındaki aktarıma odaklanılırken, birçok yeni nesil kargo merkezi de hayal ediliyor.
En son duyduğumuz kadarıyla sistemin işlevsel hale gelmesi ve aktif olarak yolcu taşıması için önümüzde en az beş yıl bulunuyor. Yolcuları tüp içerisinde saatte 1.200 km/s hızda taşımayı hedefleyen şirket, dünyanın birçok yerine Hyperloop ağları kurmak ve toplu taşımacılığı daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ve güvenli hale getirmek istiyor. Bununla beraber ticari kargo taşımacılığının yapılacak olması da çok büyük önem arz ediyor. Çünkü sürecin bu şekilde çok daha hızlı yayılabileceği söyleniyor.