Huawei, ürün gamına bir tane daha 7 nm üretim sürecinden çıkan mobil işlemci dahil etti. Resmi olarak beklenen Kirin 810 tanıtıldı.
Uzun süredir gündeme gelen Kirin 810, Çin’de düzenlenen nova 5 lansmanıyla beraber görücüye çıkartıldı. Firmanın orta üst seviye modellerinde kendisine yer bulacak yeni işlemci, dediğimiz gibi 7 nm üretim sürecinden çıkıyor. Kirin 980 ile beraber ürün gamında iki tane 7 nm mobil işlemci bulunan ilk firma olan Huawei, tüm olumsuz gelişmelere rağmen sağlam atılımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. İlk olarak aşağıdaki haberde detaylandırdığımız nova 5 modelinde bulunan Kirin 810‘un, önümüzdeki dönemde tanıtılacak Honor 9X‘te de yer alacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Teknik olarak baktığımız zaman Huawei Kirin 810, 2.27 GHz hızında çalışan iki adet yüksek performanslı Cortex-A76 ve altı adet enerji tasarrufu odaklı 1.88 GHz hızında çalışan Cortex-A55 çekirdeği üzerine kuruluyor. Yani toplam sekiz çekirdekli olan işlemci, grafik tarafında ise Mali-G52 kullanıyor.
Firmanın DaVinci mimarisi NPU yani yapay zeka altyapısını kullanılan yeni nesil işlemci, bu sayede yapay zeka konusunda Snapdragon 855’i dahi geride bırakıyor deniyor. Üretimi TSMC tarafından yapılan Kirin 810, üst düzey kameraya sahip orta düzey telefonların önünü aralıyor. İşlemcide düşük ışık fotoğrafçılığını geliştirecek özel bir gece görüş algoritması dahi bulunuyor. Game+ desteğiyle oyun performansı da yüksek olan işlemci, yerini aldığı 12 nm üretim sürecinden çıkan Kirin 710’a oranla çok güçlü bir seçenek oluşturuyor.
Bu işlemcinin tanıtılmış ve üretime girmiş olması, firmanın 2019 devamında ve 2020’de çıkacak birçok orta seviye modelini “işlemci açısından” garanti altına alıyor. Biliyorsunuz firmanın yazılım tarafında da çalışmaları bulunuyor. Türkiye’de dahi kayıt altına alınan kendi HongMeng işletim sistemini geliştiren firma, Android olmadan yoluna devam edebilmenin yollarını arıyor. Mevcut cihazlarına Android Q’yu getirecek firma, gelecek cihazlar içinse içe doğru bir dönüş planlıyor.
OPPO’nun merak uyandıran ekran altı kamera teknolojisi