Geleneksele veda; Volvo, 2030 planında odağı hızlı şarja çevirdi

30 Haziran 2021 19:35

Cars Tech Moment etkinliğinde elektrik geleceği için önemli açıklamaların yapıldığı Volvo cephesinde, batarya teknolojisi içeride geliştirilecek.

2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir premium otomobil şirketi olmaya hazırlanan Volvo, hızla büyüyen segmentte dünya lideri olmak istiyor. Şirket, bu yoldaki odak noktalarını Cars Tech Moment adını verdiği özel bir etkinlikte tüm dünya ile paylaştı. Pil hücresi için teknoloji geliştirme ve üretimi kendi bünyesine doğru yaklaştıran şirket, geleceğin pillerini müşterilerinin ihtiyaçlarına göre uyarlamayı hedefliyor. İsveçli üretici daha uzun menzil ve daha hızlı şarj süresi odağında geliştireceği altyapı dinamikleriyle rakiplerinden ayrılma iddiasında.

Volvo pil hücrelerinin optimizasyonu konusunda da önemli çalışmalar yapıyor

Kendisi gibi İsveçli olan NorthVolt ile pil hücrelerindeki enerji yoğunluğunu günümüz dinamiklerinden yüzde 50’ye kadar artırmak için ortaklık gerçekleştiren Volvo, on yıl içerisinde 1000 km gerçek sürüş menzili elde etmek için 1000 Wh/l enerji yoğunluğu kilometre taşını da kırmaya hazırlanıyor. Daha iyi pil teknolojisi, yazılım ve hızlı şarj teknolojilerindeki iyileştirmeler sayesinde, mevcut şarj sürelerinin bu on yılın ilerleyen zamanlarında neredeyse yarı yarıya azalması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Henrik Green; “Tamamen elektrikli bir Volvo otomobili kullanmanın müşteri faydalarını sürekli olarak artırmak istiyoruz. Pil hücrelerimizin tasarımını ve entegrasyonunu basitleştirerek, ağırlığı azaltabilir, boş alanı en üst düzeye çıkarabilir, pil kapasitesinde, menzilinde ve şarj sürelerinde önemli iyileştirmeler sağlayabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Markanın bir yandan çevre dostu uygulamaları da devam edecek. Pillerin içerisinde bulunan değerli materyali daha iyi kullanarak karbon etkisini daha da azaltmak isten Volvo, mümkün olan her yerde pilleri yeniden üretmeyi veya yeniden kullanmayı amaçlıyor. Ayrıca enerji depolama gibi potansiyel ikinci yaşam uygulamalarını araştırıyor.

İlginizi çekebilir

Precept projesi gerçek oluyor

Paylaş