reklamı kapat

POPÜLER

Gmail

Gmail, mavi onay işaretlerini iOS ve Android’e getiriyor

 - Güncelleme: 25 Eylül 2024 15:42

Dünyanın en popüler e-posta istemcisi olmayı sürdüren Google imzalı Gmail, mavi onay işaretlerini iOS ve Android’e getiriyor.

Gmail, Brand Indicators for Message Identification (BIMI) sistemini benimseyen şirketlerden gelen e-postalara, dolandırıcılığı önlemek adına mavi onay işareti koyuyor. İşte bu faydalı sistem sonunda iOS ve Android’e de geliyor. Yavaş yavaş herkese açılacak altyapı, daha önce sadece web istemcisinde yer alıyordu. BIMI sistemi hakkında Google’dan yapılan açıklamalar şöyle: “Kuruluşunuzdan gönderilen e-posta iletilerine kuruluşunuzun logosunu eklemek için Brand Indicators for Message Identification (BIMI) standardından yararlanabilirsiniz. BIMI’yi destekleyen e-posta istemcileri, alıcının posta kutusunda kuruluşunuzun iletileriyle birlikte logoyu gösterir. BIMI ile kullanılan logolar üçüncü bir tarafça doğrulandığından alıcılar, gelen kutularındaki logoların meşru olduğundan emin olabilir. BIMI’yi kullanmak için logonuzun ticari markalı olması ve gönderen alanınızın DMARC kimlik doğrulamasını kullanması gerekir. BIMI ile kullanılan logolar, Verified Mark Certificate (Doğrulama İşareti Sertifikası – VMC) veren kuruluşlar tarafından tanınan bir fikri mülkiyet ofisinin ticari markasına sahip olmalıdır. Marka logonuzun ticari markalı olduğunu doğrulamanız gerekiyor. Aksi takdirde, logonuzu ticari markalı olarak kaydetmek için hukuk ekibinizle veya bir avukatla çalışmanızı öneririz. Ticari marka olarak kaydetme süreci, 6 aydan bir yıla kadar sürebilir.”

Gmail için bundan önce bir Gemini adımı dikkat çekmişti. Gmail bir süredir basit cümleler ile oluşturulan e-posta taslaklarını Gemini’ı kullanarak saniyeler içerisinde iyileştirebiliyor. Hızlıca yazılan taslakları alarak resmi bir dile dönüştüren sistem, kullanıcılara önemli ölçüde zaman kazandırabilir. Android, iOS ve web sürümlerinde kullanıma sunulan özellik, yakında eksiksiz olarak herkese sunulacaktır.

Bundan önce ise bir özetleme sistemi kullanıma sunulmuştu. Bu özellik Google’ın “Gemini” LLM yani büyük dil modellerinden birisinden güç alıyor ve gelen e-posta’larınızı analiz ederek sizin için saniyeler içerisinde özetleyebiliyordu. Bunun için e-posta’ların üstüne, “Bu e-posta’yı özetle” yazan bir buton konumlandıran Google, bu sayede kişilere ciddi zaman kazandırmaya başlamıştı.

Google ve Gmail adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli