reklamı kapat

POPÜLER

Google Fotoğraflar

Google Fotoğraflar servisinin web sitesi artık bilgisayardaki içerikleri otomatik olarak yedekleyebiliyor

 - Güncelleme: 18 Ekim 2024 11:27

Google Fotoğraflar servisinin web sitesi artık bilgisayardaki içerikleri yedekleyebiliyor. Şirket bu konuda sürpriz bir adım atmış durumda.

Yakında herkese açılacak bu imkan sayesinde Google Fotoğraflar servisinin web sitesi kullanılarak bilgisayardaki fotoğraflar ve videolar buluta yedeklenebiliyor. Bu yedekleme süreci otomatik olarak çalışıyor. Google, siteyi her ziyaret ettiğinizde seçtiğiniz klasördeki içerikleri kontrol ediyor ve yeni içerikleri kişisel depolama alanınıza aktararak yedekliyor. Oldukça kullanışlı olan bu süreç, şu anda Türkiye’de kullanılamıyor. Google Fotoğraflar servisi için geçtiğimiz ay yeni video düzenleme özellikleri duyurulmuştu. Servis için hazırlanan yeni video özellikler ilk olarak Android cihazlara gönderilmişti. Bu konuda bir paylaşım yapan Google, “Android cihazlarda video düzenleyiciyi açtığınızda artık en sevdiğiniz video düzenleme araçları merkezde yer alıyor. Bu sayede ihtiyacınız olanı bir çırpıda bulabilirsiniz” dedi ve ekledi: “Güncellenmiş kırpma aracı istediğiniz görüntüleri hassas bir şekilde kesmenizi sağlayan gelişmiş kontrollerle güncellendi. Yeni otomatik iyileştirme düğmesi tek dokunuşla renkleri daha iyi hale getiriyor ve videoyu sabitliyor. Yeni hız aracı ise videolarınızın hızı üzerinde (yavaş-hızlı çekim) kontrol sahibi olmanızı sağlıyor.” 

Google Fotoğraflar için daha önce ise “Ask Photos” isimli bir özellik test edilmeye başlanmıştı. İlk defa mayıs ayında karşımıza çıkan bu özelliği, şu anda sadece ABD’deki Google Labs kullanıcıları test edebiliyor. Önümüzdeki aylarda herkese açılacak özelliğin merkezinde üretken yapay zeka Gemini yer alıyor. ABD’deki kullanıcılar bu altyapı sayesinde Fotoğraflar’a yazılı olarak sorular sorulabiliyor. Sisteme örneğin “Yosemite’ye en son gittiğimizde nerede kamp yapmıştık?” veya ”Stanley’deki otelde ne yemiştik?” gibi sorular sorulabiliyor. Bu sorulara cevap vermek adına fotoğraf arşivini tarayan/analiz eden sistemden, son tatilde yaptıklarınızı özetlemesi veya ortak albüme koymak adına ailenizin en iyi fotoğraflarını seçmesi için de yardım istenebiliyor.

Google Fotoğraflar adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu