Google Magic Editor için geniş çaplı dağıtım başladı. Google Fotoğraflar temelli deneysel özelliği birçok Samsung cihaz almaya başladı.
Google Magic Editor, şirketin kendi geliştirdiği Pixel modelleri ve Samsung telefonlar için Google Fotoğraflar 6.85 sürümüyle beraber dağıtılmaya başlandı. Henüz Google Fotoğraflar’ın iOS sürümünde yer almayan ücretsiz yapay zeka temelli fotoğraf düzenleme sistemi, fotoğraflardaki objeleri seçme ile seçilen objelerin yerini değiştirmeyi çocuk oyuncağı haline getiriyor. Özellik ayrıca boyut değişimini kolaylaştırıyor ve genel kaliteyi tek dokunuşla saniyeler içerisinde artırabiliyor. Daha önce Google Fotoğraflar “yapay zeka” temelli düzenleme araçlarını resmi olarak Pixel dışı cihazlara da açmaya başlamıştı. Fotoğraflar içerisinde uzunca bir süredir yer alan “MagicEraser” özelliği, başta sadece Pixel 6 serisi, Pixel 6a ve Pixel 7 gibi Google imzalı cihazlara özel bırakılmıştı. Daha sonra bu konuda güzel bir adım atan Google, özelliğin Android ve iOS tarafındaki tüm Google One abonelerine açıldığını duyurmuştu.
Bu özellik kişilerin fotoğraflardan istenmedikleri objeleri / kişileri silmesine imkân tanıyor. Bu konuda mobildeki en güçlü seçeneklerden olan ve çok hızlı çalışan etkili özellik, yeni adım kapsamında çok eski telefonlara dahi getiriliyor olmasıyla sevindirmişti ancak yine de ücretli abonelik altında yer alıyordu.
Geçtiğimiz aylarda bu durumun değişeceği, “Magic Eraser, Photo Unblur ve Portrait light” gibi yapay zeka temelli fotoğraf düzenleme araçlarının ücretsiz hale getirileceği söylendi. O zaman bunun için 15 Mayıs tarihi paylaşılmıştı ancak genel çıkış biraz daha zaman aldı. Diğer Android cihazlara da açılan araçlar aktarıldığı kadarıyla artık herhangi bir Google One aboneliği gerektirmiyor, bu durum kullanıcıları memnun ediyor.
Google Fotoğraflar için daha önce de Pixel’e özel bırakılan bazı imkanlar olmuştu. Örneğin uygulama içerisinde çok beğenilen bir “Kilitli Klasör” özelliği yer alıyordu. Bu özellik sayesinde kişiler hassas fotoğraf ve videolarını servis içerisinde parola / parmak izi ile kilitleyerek gizleyebiliyordu. Firma bunu kendisini şöyle açıklıyordu:
“Fotoğraflar uygulamasında cihazınızın ekran kilidi tarafından korunan bir klasöre hassas fotoğraf ve videolar kaydedebilirsiniz. Kilitli Klasör’deki öğeler Fotoğraflar tablosunda, anılarda, aramalarda veya albümlerde görünmez ve cihazınızdaki fotoğraflarınız ile videolarınıza erişimi olan diğer uygulamalar tarafından kullanılamaz.” İşte bu faydalı özellik uzun süre boyunca sadece belirli Pixel cihazlar için kullanımdaydı. Bu durum daha sonra değiştirildi ve özellik Android ile iOS tarafında herkese açıldı.