Google Maps artık biraz daha iyi uydu görüntüleri sunacak

24 Eylül 2024 10:33

Google Maps, artık biraz daha iyi uydu görüntüleri sunacak. Bunun arkasında Cloud Score+ yapay zeka modeli yer alıyor.

Google Maps servisindeki uydu görüntüleri, kullanılmaya başlanan Cloud Score+ yapay zeka modeli sayesinde daha kaliteli görünecek. Söylendiği kadarıyla yeni model bulutları, bulut gölgelerini, pus ve sisi tanıyarak etkili şekilde kaldırabiliyor. Bu arada Google bugün Street View servisi için de bir güncelleme gerçekleştirdi. Street View artık Bosna Hersek, Namibya, Lihtenştayn ve Paraguay‘da da kullanıma sunuluyor. Ayrıca Avustralya, Arjantin, Brezilya, Kosta Rika, Danimarka, Fransa, İzlanda, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda, Filipinler, Ruanda, Sırbistan, İspanya, Güney Afrika, İsviçre ve Uruguay gibi ülkelerdeki Street View görüntüleri de iyileştirilerek artırılmış durumda. Google Maps içinde yakında bir varış noktası desteği de yer alacak. Bu altyapıda varılan binanın konumu ile giriş kapısı kişiye net olarak gösterilecek ve böylelikle belirli durumlarda ciddi zaman kazancı elde edilebilecek. Google buna ek olarak Maps’in yakında ulaşılan konumun yakınlarındaki otoparkları göstermeye başlayacağını da belirtiyor.

Bundan önce Maps için sunulan bildiri ekleme özelliğinin Android Auto için de gelmesi dikkat çekmişti. Google Maps, 2019’dan bu yana Android ve iOS uygulamasında yer alan bildiri ekleme (kaza, radar, kapalı şerit vb. için) özelliğini, geçtiğimiz hafta CarPlay’e de getirmişti. Bu sayede kullanıcılar artık doğrudan CarPlay üzerinden yoldaki kazaları ya da radarları bildirebiliyor. CarPlay ve Android Auto üzerinde başkaları tarafından yapılan bildirimler uzun zamandır görülebiliyor.

Girdi eklemeyi CarPlay’e yeni getiren Google, kendi geliştirdiği Android Auto üzerinden yeni bildirim girilmesine ise çok garip bir şekilde izin vermiyordu. Bu durum geçtiğimiz aylarda değişmişti. Artık Hindistan’daki (daha sonra diğer ülkelere gelecek) Android Auto kullanıcıları araçlarından önemli konularda bildiriler ekleyebiliyor.

Google Maps yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş