Google Pixel XL incelemesi

28 Aralık 2016 22:13

TASARIM

Dokunmatik ekranlı telefonlar piyasaya sürülmeden önce telefonlar tasarım olarak birbirinden keskin çizgilerle ayrılıyordu. Fakat dokunmatik ekranlı telefonların piyasaya sürülmesinin ardından tasarımsal anlamda farklılaşmak çok daha zor bir hale geldi. Cihazlar arasındaki en ufak bir benzerlik bile ¨kopya¨ yaftasının yapıştırılması için yeterli oluyor. Bu nedenle farklılaşmak zor olduğu kadar gereklilik. Google Pixel, farklılaşma adına fazla bir çaba göstermese de kendisini diğer cihazlardan ayıran detaylar bulunuyor. Ön taraftan baktığımızda Pixel’in tasarımda ayırt edici bir detay bulmak güç. 5,5 inçlik QHD çözünürlüğünde dev bir ekranla gelen Pixel’in ön tarafında alt kısmın boş bırakılmış olması dikkat çekiyor. Google’ın bu yeri boş bırakarak menü tuşlarını sanal olarak ekranın altına taşımış olması şaşırtıcı. Ses açma kapama ve sağ tarafta yer alıyor.

Kilit tuşunun ses tuşlarına göre daha ayırt edici olabilmesi için pürüzlü bir yüzey kullanılıyor. Yine de ses ve kilit tuşlarının farklı taraflarda olmasını tercih ederdik.


Arka tarafa geçtiğimizde Pixel’in kendine has tasarımı bizleri karşılıyor. Cihazın arka tarafı parlak ve mat alan olmak üzere ikiye bölünmüş durumda. Üst kısım da parmak izi okuyucu ve kamera yer alıyor. Mat olan alt kısımda ise anten çizgileri ve Google Pixel logosu haricinde herhangi bir şey bulunmuyor. Üst kısmın parlak yapıda olması, çizilmesi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Telefonun kalın yapıda olması, kamera çıkıntısının olmamasını sağlıyor. Kalınlık bir eksi de olsa kamera çıkıntısını sevmeyenler için olumlu bir detay diyebiliriz. Şarj girişinin alt kısımda bulunduğu cihazda kulaklık girişi üst kısımda bulunuyor.

Alt kısımda hoparlörün bulunduğu cihazın ses seviyesi ve kalitesi yeterli. Fakat üst seviye seslerde bazı bozulmalar olduğunu söylemek gerekiyor.

Google Pixel XL sunum ve malzeme kalitesi açısından iyi bir iş çıkarıyor. Kutu tasarımı da en az kendisi kadar başarılı olan cihaz elde tutulduğunda premium bir his veriyor. Mat kısım, yapısından dolayı elden kayabiliyor. Parlak olan alansa parmak izi bırakıyor. Eğer bu gibi konular canınızı sıkıyorsa kılıf kullanmanızda fayda var.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6

Paylaş