reklamı kapat

POPÜLER

Google Pixel XL incelemesi

pixel2

ANDROID’IN EN SAF VE GÜÇLÜ HALİ

Bu yıl piyasaya sürülen telefonlar performans açısından birbirleriyle kıyasıya bir rekabete girmiş durumda. Google Pixel XL de güçlü donanımıyla rekabetten hiç de geride kalmıyor. Snapdragon 821 işlemciden güç alan telefon, bu haliyle birçok amiral gemisini geride bırakıyor. Güçlü donanım, saf Android arayüzüyle birleştiğinde ortaya oldukça akıcı bir deneyim çıkıyor. Menüler arasında gezinirken veya uygulama açılışları animasyonlara boğulmuyor ve böylece yapılan eylemler çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Oyunlarda da yine beklentileri karşılayan bir performans sergiliyor. Asphalt 8 ve FIFA Mobile gibi oyunlarda yaptığımız testlerde oyunların akıcı bir şekilde oynandığına şahit olduk. Tabii işlemciye yük bindiğinde zaman zaman ısınmalar meydana geldi ancak bu ısınmaların rahatsız edici boyutlara ulaşmadığını belirtelim. Yaptığımız AnTuTu testinde 134.808 puana ulaşırken Geekbench’te ise tek çekirdekte 1.547 ve çok çekirdekte 4.100 puanına ulaştık.

Bu puanla Galaxy S7 gibi önemli rakiplerinin önünde yer almayı başaran Google Pixel XL, performans konusunda akıllarda soru işaretine yer bırakmıyor.

Cihazın arka tarafında yer alan parmak izi okuyucusu, görevini layıkıyla yerine getiriyor. Oldukça hızlı çalışan sensör, büyük oranda doğru şekilde çalışıyor. Herhangi bir tuşa basmaya gerek kalmadan sadece parmak izini okutmak, cihazın açılması için yeterli oluyor. Ayrıca parmak izi okuyucusunda aşağıya doğru kaydırma yapılarak bildirim paneline hızlıca erişim sağlanıyor.

pixelll
Kullanım kolaylığı konusuna önem veren Google Pixel XL’in ekranı cihaz yukarı doğru kaldırıldığında açılıyor. Ayrıca yine ekrana iki kere dokunulduğunda kilit ekranına erişmek mümkün oluyor. Kamera uygulamasında ise telefon iki kere sol tarafa doğru hareket ettirilerek selfie moduna geçiş yapılabiliyor.

Bu gibi detaylar önemsiz görünebilir fakat kullanım kolaylığını artırma adına bir hayli önemli.

Cihazın en önemli kısmını Google Asistan oluşturuyor. Ana ekranda sola doğru kaydırma yapılarak hızlıca Google’a ve dolayısıyla Google Asistan’a erişilebiliyor. Uygulama menüsü kısmının çekmece şeklinde alt kısımda yer aldığı Android 7.1 arayüzünde öne çıkan özelliklerden biri de 3D Touch’ın bir benzerinin kullanılması. Belli başlı uygulamaların ikonuna basılı tutulduğunda küçük bir menü açılıyor ve buradan bazı özellikleri hızlıca ulaşılabiliyor. Bu menüdeki eylemler istenirse ana menüye tutturulabiliyor ve her zaman kolayca ulaşılabilir oluyor.

İLGİLİ HABERLER