Google yeni Doodle’ıyla çocuklara kodlama öğretiyor!

04 Aralık 2017 15:15

Google yeni Doodle’ı ile çocuklara kolay kodlama öğretiyor. 6 seviyeden oluşan sistem problemlere en kısa çözümü arıyor.

Çocuklar için tanıtılan ilk programlama dili Logo 50. yaşına bastı. Google da bunu kutlamak için oldukça eğlenceli ve hayli interaktif bir Doodle hazırlamış. Üç farklı ekibin bir araya gelerek tasarladığı Doodle, Google Doodle ekibi, Google Blockly ekibi ve MIT Scratch araştırmacılarının imzasını taşıyor. Oldukça keyifli olan Doodle, küçük bir tavşanın havuçları toplayabilmesi üzerine yoğunlaşmış. Tabii ki tavşanın hareketleri ise tamamen sizin yapacağınız kodlamaya bağlı. 6 ana bölümden oluşan oyunda problemi en kısa şekilde çözerseniz altın renkli bir kurdela kazanıyorsunuz. Ancak elbette uzun çözümler de mümkün.

İlk birkaç adımda kısaca size hangi komutun ne işe yaradığını anlatan Doodle aynı zamanda çocukların kodlamaya meraklanması için de olukça iyi bir adım gibi görünüyor. Google Blockly ekibinin işe dahil olmasından da anlayacağınız üzere bloklarla kodlama üzerine yoğunlaşılıyor. Böylelikle kodlama çocuklar için korkutucu olmaktan çıkıp daha anlaşılabilir hale geliyor.

En kısa yol, en etkili yoldur

Oyun elbette sizden kısa kodlarla çalışabilen bir sistem yaratmanızı istiyor. Bunun için önünüze sunulan problemi iyice ölçüp tartmanız gerekiyor. Daha sonra kullanacağınız blokları peşi sıra dizerek tavşanı istediğiniz gibi hareket ettirebiliyorsunuz. Kodlama bitince “Oynat” tuşuna basarak tavşanın kodlarınıza göre hareketlerini izleyebilir, eğer hata yaptıysanız hangi adımda yaptığınızı görüntüleyebilirsiniz. Sürükle bırak yöntemiyle kodları yerleştirerek yeniden problem için daha kısa bir çözüm aramak da mümkün. Oldukça eğlenceli olan bu oyuna Google’ın ana sayfasından ulaşabilirsiniz.

Paylaş