SanDisk Türkiye
Bölge Satış Müdürü
LOG AĞUSTOS 2009
Yazının başlığını görüp de, “Hayatımı nasıl takside unutabilirim?” demeyin; çünkü unutuyoruz. 2006 yılında Symantec firması tarafından İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, İngiltere’de her yıl 10 bin dizüstü bilgisayar taksilerin arka koltuğunda unutuluyor! Oysaki işten eve, evden işe taşıyıp durduğumuz bilgisayarlarımızın içinde, deyim yerindeyse, hayatımızın bir kopyası yatıyor! Fotoğraflarımız, videolarımız, iş ve özel hayatımızla ilgili belgelerimiz… Gün oluyor, bu bilgiler bizimle birlikte her yere, örneğin toplantılara, tatile veya yurt dışı seyahatlerine geliyor. Elbette unutulma ve çalınma riskini de beraberinde getirerek! Bu riski ortadan kaldırmanın en kolay ve etkin yolu ise yedekleme. 2008 yılında gerçekleştirilen CEA Dijital Depolama Çalışması’nda elde edilen verilere göre, bilgisayar kullanıcılarının yüzde 30’u verilerini yedekleme ihtiyacı duymuyor. Aynı çalışmada yüzde 24’lük bir kesim, bu işlem için gerekli ürünlere sahip olmadığını belirtirken, yüzde 22’si, çok uzun sürdüğü gerekçesiyle yedekleme yapmaktan kaçınıyor. Çalışmaya katılanların yüzde 21’i, yedeklemenin nasıl yapıldığını bilmediğini söylerken, bu işlemi pahalı bulanlar yüzde 9, başka başka bahaneler ileri sürenler ise yüzde 8’lik bir kesimi oluşturuyor. Araştırmaya göre veri yedeklemesi yapan kişiler çoğunlukla verilerinin saklı bulunduğu cihazın bir gün çalışmayacağından korktuğu için, bilgisayar virüsleri nedeniyle verilerini kaybetmekten korktuğu için, verilerini daha önce bir kez kaybedip bunun acısını yaşadığı için veya hırsızlık, yangın ya da başka nedenlerle verilerini kaybetmekten korktuğu için yedeklemeye önem veriyorlar.
BiRiKTiRMEK BiR ÖMÜR SÜRER, KAYBETMEK BiR DAKiKA
Günlerce, aylarca, hatta yıllarca biriktirilen veriler gerek iş hayatında, gerekse gündelik hayatta büyük önem taşımasına rağmen, araştırmalar her nedense yedeklemeye gereken önemin gösterilmediğini ortaya koyuyor. Yedekleme yapmak akıllıca bir önlem olarak nitelendiriliyorsa da, birçoğumuzun önceliğini oluşturamıyor. Ancak kötü tecrübeler yaşamadan önce verileri güvence altına alabilmek için teknoloji birçok kolaylık sağlıyor. Bu kolaylıkların başında ise SanDisk tarafından piyasaya sürülen tek tuşla yedekleme yapabilen USB flaş sürücüler geliyor.
BİNLERCE VERİYİ BİR TUŞLA YEDEKLE!
Dünyada ilk kez tek bir tuşa dokunarak basit bir yedekleme yazılımını etkinleştirebilen USB flaş bellek, yenilikçi ve yaratıcı SanDisk(R) USB Flaş sürücü ailesinin bir üyesi. Standart bir sigara çakmağından daha küçük bir USB flaş belleğe tüm hayatınızı sığdırabiliyor ve güven içinde saklayabiliyorsunuz. Sürekli artan ve büyük boyutlarda olan birçok video, fotoğraf, müzik, film ya da dosyayı rahatlıkla saklayabilen bu USB flaş bellek içine 7.680 şarkı, 10.240 dakikalık video, 76.800 fotoğraf sığabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre bir yetişkin ortalama 1.800 dijital dosyaya sahip. Bunların 571’i fotoğraf, 531’i müzik, 183’ü ev-ofis belgeleri, 69’u oyun, 54’ü film, 34’ü diğer videolar ve kalanları PDF’ler, taranmış belgeler, TV programları, sesli kitaplar, grafikler ve diğer ses dosyalarından oluşuyor. Dolayısıyla dünyanızı oluşturan bütün bu dosyaları sürekli yanınızda taşımanız ve kolayca yedeklemeniz mümkün oluyor. Bunun için karmaşık yedekleme yazılımlarıyla uğraşıp, zaman harcamanıza da gerek olmuyor. Türünün ilk örneği olan SanDisk Ultra Backup USB flaş sürücüleri fotoğraflarınızı, müziklerinizi, videolarınızı, kişisel ve iş belgelerinizi ve her türlü dijital içeriğinizi, tek bir tuşa basarak korumanız için tasarlanmış bir çözüm. Basitliğine karşın ileri düzey kullanıcılar için de dosya tipi, tarihi ve klasör konumuna göre yedekleme seçenekleri de sunuyor. Ayrıca zamanınız değerli olduğu için, ilk yedeklemeden sonra yalnızca yeni veya değiştirilmiş dosyalar yedekleniyor. Böyle bir kolaylık ise standart bir USB flaş sürücüde bulunmuyor. SanDisk Ultra Backup USB flaş sürücülerinde dijital içerikleriniz ikili bir güvenlik katmanıyla korunuyor: Parola korumalı erişim kontrolü ve üst düzey güvenlik sunan AES donanım tabanlı şifreleme. Bu sayede içindeki tüm verilerin gizliliği de sağlanmış oluyor.