reklamı kapat

POPÜLER

MacBook Pro

Henüz tanıtılmayan M4 işlemcili yeni 14 inç MacBook Pro’ya ait olduğu iddia edilen bir kutu açma videosu yayınlandı

Henüz tanıtılmayan M4 işlemcili yeni 14 inç MacBook Pro’ya ait olduğu iddia edilen bir kutu açma videosu yayınlandı.

Apple’dan çok yakında yeni ürünler gelecek gibi görünüyor. Şirketin bu ay bitmeden önce bir etkinlik daha düzenlemesi ve orada M4 işlemcili yeni Mac bilgisayarları görücüye çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gurman, bu ürünlerin satışa 1 Kasım tarihinde çıkarılacağını aktarıyor. Tekrardan üzerinden geçmek adına M4 işlemcili (M4, M4 Pro ve M4 Max seçenekleriyle) 14 inç ve 16 inç MacBook Pro, M4 işlemcili yeni iMac ve M4 ile M4 Pro işlemcili yeni Mac mini yolda bulunuyor. Bu modelleri bugün gündeme getiren ise, 11 milyondan fazla aboneye sahip Rusya merkezli Wylsacom YouTube kanalı tarafından paylaşılan video oldu. Henüz tanıtılmayan M4 işlemcili yeni 14 inç MacBook Pro’yu ele geçirdiğini iddia eden kanal, henüz yüzde 100 doğrulanamıyor ancak modeli gerçekten almayı başarmış gibi görünüyor. Sızıntıyı gerçek olarak kabul edersek, yeni modelde tasarımsal açıdan herhangi bir sürpriz bulunmuyor.

M3’ten farklı olarak 8 değil 10 çekirdekli CPU üzerinden yüzde 24 daha hızlı olduğu aktarılan M4, yeni modelde 8 GB RAM ile kombinlenemeyecek. M4 işlemcili MacBook Pro’ları 16 GB RAM ile donatacak Apple, sızdırılan üründe mevcut modelden farklı olarak iki değil üç adet Thunderbolt 4 yuvasına yer veriyor. Uzay siyahı renk seçeneğini mevcut modelden farklı olarak M4 Pro ve M4 Max işlemcilere özel bırakmayacak gibi görünen Apple, ilk olarak iPad Pro’da kullandığı M4 işlemci için geçtiğimiz aylarda resmi olarak şunları aktarmıştı:

“İkinci nesil 3 nanometre teknolojisiyle üretilen M4, Apple çipin sektör lideri güç verimliliğini ileriye taşıyan ve iPad Pro’nun inanılmaz ince tasarımına olanak tanıyan SoC (system on a chip) teknolojisine sahip. Ayrıca bu çipin yepyeni ekran motoru, iPad Pro’nun çığır açıcı Ultra Retina XDR ekranına göz alıcı netliği, renkleri ve parlaklığı veriyor. Yeni CPU, 10 adede kadar çekirdeğe sahip ve M3 ile tanıtılan yeni nesil GPU mimarisinin üzerine kurulan yeni 10 çekirdekli GPU ile beraber Dynamic Caching, donanım hızlandırmalı ışın izleme ve donanım hızlandırmalı örgü gölgelendirme teknolojileri ilk kez iPad’e geliyor.

M4 şimdiye kadar Apple’ın sunduğu en hızlı Neural Engine’a sahip. Saniyede 38 trilyona kadar işlem kapasitesi sağlayan bu teknoloji günümüzdeki yapay zeka özellikli PC’lerde bulunan nöral işleme birimlerinden daha hızlı. Daha hızlı bellek bant genişliği, CPU’daki yeni nesil yapay öğrenme hızlandırıcıları ve yüksek performanslı GPU ile beraber M4 çip, yeni iPad Pro’yu yapay zeka için inanılmaz güçlü bir aygıta dönüştürüyor.”

M4 işlemcili MacBook Pro yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X