Her bisikleti elektrikliye dönüştüren yeni kit: Swytch Max+

26 Ekim 2024 12:30

Her bisikleti bir elektrikli bisiklet modeline dönüştüren yeni kit Swytch Max+ duyuruldu. Model ciddi bir menzil vadediyor.

Piyasada çok sayıda elektrikli bisiklet bulunuyor ancak o modeller genelde yüksek fiyatlara satılıyor. Ayrıca elinde çok kaliteli normal bisikletlere sahip olan kişiler bulunuyor, o kişiler üst seviye elektrikli modellere geçiş için büyük paralar harcamak istemiyor. İşte bu temelde hemen her bisikleti bir elektrikli bisiklete dönüştüren kitler bulunuyor. Bu konuda en çok dikkat çeken firma ise Swytch. İngiliz mühendislik ekibi tarafından geliştirilen orijinal Swytch, modüler bir yapıya sahipti ve bağış platformları üstünde destek toplayarak hayata geçirilmişti. Elektrikli bisiklet kiti satın alındığı zaman motora sahip ön tekerlek, batarya, bağlantı aparatları ve sensörler ile geliyordu. Bu dört parça ile hemen her bisiklet elektrikli hale getirilebiliyor, sürekli kullanımdan çok yokuş çıkma gibi durumlarda takviye sağlaması için tasarlanan sistem, bisiklete 3,9 kg ekstra ağırlık ekliyordu.

Seçilen versiyona bağlı olarak 40 ila 80 km arası menzil sunan ve saatte 32 km/s hız yapabilen ürün, 3 saat şarj ile tamamen doldurulabiliyordu. 250W motoruyla 30 Nm tork üreten elektrikli bisiklet sisteminin yenisi Swytch Max+, gidona konumlandırılan ve çıkarılabilir şekilde tasarlanan batarya ünitesinde artık şık bir ışık taşıyor. Satın alındığı zaman 250W motorun bağlı olduğu ön tekerle gelen model, Max+ sürümüyle 64 km’ye kadar, Max++ sürümüyle ise 97 km’ye kadar pedal destekli menzil vadediyor. Bulunulan ülkenin yasal limitlerine göre 25 km/s ya da 32 km/s hıza kadar pedal desteği veren model, bunun için özel bir pedal sensörüyle geliyor. USB-C üzerinden telefon şarjı da sunan yeni model, Max++ sürümüyle bisikletlere ekstra 3,7 kg yük ekliyor ve 499 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.

Swytch Max+ yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş