Honor Magic3 için kilit teknik detaylar kendisini gösterdi

04 Ağustos 2021 18:47

Honor Magic3 serisi gündemden düşmüyor. Sürekli olarak ana model gündemde ve onun da temel özellikleri netlik kazanmış durumda.

Resmi olarak yapılan duyuruya göre Honor Magic3 serisi 12 Ağustos tarihinde lanse ediliyor. Burada Android lisansına sahip en az iki model bekleniyor. Altta yer alan Magic3 ise AnTuTu ile birçok detayını netleştiriyor.

Eski ile yeni bilgileri birleştirdiğimiz zaman gücünü yüzde 100 kesin olarak Snapdragon 888 Plus‘tan alan Magic3, bu işlemci ile AnTuTu’dan 749 bin puan alıyor. Bu puan çok fazla yüksek değil hatta Snapdragon 888 telefonların gerisinde.

Ancak AnTuTu’ya giren telefon yüksek ihtimalle henüz bir mühendislik örneği. Son sürüm çok daha yüksek AnTuTu puanı getirecektir.

6,76 inç QHD+ AMOLED ekrana sahip olan ve bu ekranda 120 Hz yenileme hızı sunan Magic3, HDR10+ ekranını Gorilla Glass Victus ile koruyor ve kutusundan Android 11 ile çıkıyor. Fakat modelin 2021 sonunda Android 12’ye geçirileceği düşünülüyor.

8 GB RAM + 128 GB depolama, 8 GB RAM + 256 GB depolama, 12 GB RAM + 256 GB depolama ve 12 GB RAM + 512GB depolama seçenekleri sunulacak Magic3, yüksek hızlı veri aktarımı getirecek.

Çünkü geçtiğimiz hafta ortaya çıktığı kadarıyla telefonda Micron Technology imzalı yeni nesil 176 katmanlı UFS 3.1 NAND dahili depolama birimi olacak. 1.5 GB/s yazma hızı ile geldiği aktarılan bu yeni nesil depolama ile Magic3 serisi birçok işlemci çok daha hızlı şekilde yerine getirebilecek.

4.500 mAh pile, 66W hızlı şarj desteğine, kutusunda yer alan bir 50W hızlı şarj cihazına sahip olan Honor Magic3, tasarımsal açıdansa direkt olarak aşağıdaki gibi görünecek.

Honor Magic3 Türkiye’de de satılabilir

Bu kesin değil ancak olasılık dahilinde. Huawei’den çıktıktan sonra Honor Türkiye’den ayrılmadı. Firma halen yeni ürünler getiriyor ve satıyor. Bu açıdan telefonun ileride Türkiye’de de satılma ihtimali bulunuyor. Hatta firmanın yakında çıkacak X20 isimli telefonunu da Türkiye pazarına resmi olarak getirebilir.

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de de açılan Android telefon temelli deprem sistemi

Paylaş