SÜRPRİZİ KAÇIRMIŞ OLACAĞIZ ANCAK BEKLETMENİN ANLAMI YOK. REVOLVE 810, HP’NİN YAPTIĞI EN İYİ TABLET BİLGİSAYARLARDAN BİRİ. PERFORMANS ODAKLI, SESSİZ ÇALIŞIYOR, TAŞINABİLİRLİĞİYLE KENDİNİ SEVDİRİYOR VE TASARIMIYLA DA BİR NUMARAYA OYNUYOR
Ultrabook’lar, dönüştürülebilir tablet bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar, sanki son dönemde otomatiğe bağlamış gibi gelmeye başlamıştı. Aynı donanımlar ve benzer tasarımlarla kullanıcıya fazla seçenek bırakmayan yeni nesil Windows 8’li bilgisayarlar arasından sıyrılmayı başaran EliteBook Revolve gibi modeller de bulunuyor neyse ki. HP’nin iş dünyasına yönelik geliştirilen segmentinden bir ürün olan 11,6 inç ekranlı EliteBook Revolve 810, iş hayatı için gerek yeter koşulları sağlamakla kalmıyor, tasarıma ve eğlenceye bile yer bırakıyor. Böylesine başarılı bir kasa tasarımı ve malzeme kullanımına şahit olmayalı epey olmuştu. EliteBook Revolve 810, Lenovo’nun ThinkPad Twist’i benzeri, ekranı alt kapağa tek bir menteşeden tutunan bir model. Ekran 180 derece dönüyor; tam tur döndükten sonra geriye yatırıldığında klavyenin üzerine, panel yukarı gelecek şekilde kapanarak 11 inçlik bir tablet halini alıyor.
Magnezyum alaşımlı kasanın en üst katmanı parmaklarınızı üzerinde gezdirmeye doyamayacağınız yumuşaklıkta bir kaplamaya sahip. Hem bilek bölgesi hem kapağın üstü hem de kasanın altı aynı yumuşak kaplamadan nasibini almış. Gri rengin hakim olduğu zarif tasarım ekranın alt kısmında çerçevenin biraz kalınlaşmasıyla biraz da olsa yara alıyor. Burada, Revolve 810’un tablet haline getirildiği zamanlarda kullanılacak Windows tuşu bulunuyor. Ekran, alt kapağa en uçtan değil, gerisinde biraz boşluk bırakacak şekilde tutturulmuş. Bu da tasarımı farklılaştıran bir detay. EliteBook Revolve 810, gözümüze, iş bilgisayarı olarak kullanmak için fazla güzel göründü diyebiliriz.
AĞIR BİR TABLET
11 inç ekranlı Revolve 810’un küçük bir touchpad’i var. Touchpad üzerinde sol üstteki noktaya iki kere üst üste tıklarsanız dokunmatik alan devre dışı kalıyor. Cihazı dizüstü bilgisayar şeklinde kullanırken yapılacak en iyi şeylerden biri çünkü klavyeye ayrılan alan biraz dar olduğundan yazı yazarken başparmaklarınız bu alana değebiliyor. Bu da üzerinde çalıştığınız dokümana etki ediyor haliyle. Klavyeye ayrılan alan aslında çok dar değil. Hem ekran büyüklüğünün 11 inç olması hem de panelin kasanın tam ucundan değil de bir parmak kadar boşluk bırakarak başlamış olması HP’yi klavye alanını idareli kullanmak zorunda bırakmış. Tuşların aralarındaki boşluklar uygun ancak boyutları biraz küçük. Hele ki yukarı ve aşağı ok tuşlarını ilk zamanlar doğru basabilmeniz mümkün görünmüyor. Biz yukarı ok tuşu için ilk başlarda hep yanlışlıkla shift’e bastık. Bilgisayarın ekranı tek bir yöne doğru dönüyor. Sağa doğru zorlamayın kırarsınız. Ekranı 180 derece saat yönüne döndürüp ekranı yatırdığınızda elinizde 11,6 inç ekranlı, 1366×768 piksel çözünürlüklü, Windows 8 Pro işletim sistemli ve en güzeli Intel Core i7 işlemcili bir tabletiniz oluyor.
256 GB SSD, 8 GB RAM’le beraber Ivy Bridge işlemcilerle oldukça güçlü bir konfigürasyonu bulunan Revolve 810’u uzun süre kullandıktan sonra bile rahatsız edecek düzeyde ısınmasını sağlayamadık. Bizce, bir HP bilgisayar için gurur kaynağı. Cihaz tablet haline getirildiğinde fan, sağ yanda kalıyor. Bu yanda stereo hoparlörlerin tekinden başka bir şey yok. Sol yanda (tablet modundayken) kulaklık/mikrofon bağlantısı, microSD kart girişi, hoparlör, açma kapama tuşu, ses kontrol tuşları ve ekran kilidi yer alıyor. Ön tarafta Ethernet, iki adet USB 3.0 girişi, DisplayPort ve adaptör girişi kalıyor. Tablet olarak kullanmak için cihazı Windows tuşu ekranın altında kalacak şekilde tuttuğunuz zaman alt kapak üzerindeki Revolve 810 yazısı ters kalıyor. Bu bizi şaşırttı açıkçası; HP oraya o yazıyı hiç yazmayabilirdi. Elinizde tablet varken yazısının ters yöne bakıyor olması enteresan. Revolve 810 tablet bilgisayarın ses ve tuş kilidi düğmeleri kolay ulaşılabilir şekilde tasarlanmış. Kasadan yeterince çıkıntılı olan bu tuşları el yordamıyla bulmak gayet kolay.
HP EliteBook Revolve 810
► GİRİŞ
► HAFİF BİR DİZÜSTÜ
► DETAYLAR
► PUANLAMA ve TEKNİK ÖZELLİKLER