reklamı kapat

POPÜLER

HP

HP, yazıcı tarafında da bir üretken yapay zeka dönemi başlatıyor

Dünyanın en büyük donanım üreticilerinden olmayı sürdüren HP, yazıcı tarafında da bir üretken yapay zeka dönemi başlatıyor.

Özel beta olarak kullanıma çıkarılan HP Print AI ile firma yazıcılarını üretken yapay zeka ile buluşturuyor. Sunulan altyapının en önemli yeniliği ise “Perfect Output”. Bu faydalı özellik internet sitelerinin çıktıklarını otomatik olarak çok daha temiz hale getiriyor. Sistem, baskısı alınmak istenen sayfadaki reklamları ve baskıda bozuk çıkabilecek formatları temizliyor. Kişilere sayfadaki görselleri kaldırarak ya da görselleri dahil ederek baskılar verebilen özellik, yazılı komutlarla kontrol edilebiliyor. Bu sayede sisteme baskının nasıl olmasını istediğinizi yazılı olarak söyleyebiliyorsunuz. Sayfadaki çizelgeleri ve tabloları bölmek yerine tek bir sayfada tutabilen altyapı, yüklenen bir fotoğrafı sadece yazılı komutlar üzerinden özel stiller ve yazı tipleriyle beraber tebrik kartına dönüştürebiliyor. Bu özelliklerin geniş çaplı dağıtımına 2025 yılında başlanacağı açıklanıyor. Yeni altyapının hangi yazıcıları kapsadığı konusunda ise henüz bir bilgi verilmiyor.

HP, yapay zeka altyapısına büyük önem veriyor. Örneğin firma temmuz ayında yaptığı bir açıklamada şunları aktarmıştı: “HP, dünyanın en yüksek performanslı yapay zeka bilgisayarı ve bir yapay zeka model geliştirme platformuna güven çerçevesinin ilk entegrasyonu olmak üzere iki yeni inovasyonunu tanıttı. Her iki duyuru da HP’nin, şirketin bilgisayarları, yazılımları ve iş ortağı ekosistemi genelinde yeni ve dönüştürücü yapay zeka deneyimleriyle şirketler ve insanlar için yapay zekayı gerçeğe dönüştürme çabalarının kapsamını genişletiyor.

HP, kurumsal bilgi çalışanlarından serbest çalışanlara ve öğrencilere kadar herkesin yapay zekanın gücünden yararlanmasını sağlıyor. Kullanıcılar 40 dilde gerçek zamanlı çeviri ile dünyadaki herkesle bağlantı kurabiliyor, kişisel iletişim koçları ile usta sunumcular haline gelebiliyor ve bir profesyonel gibi hızla video oluşturabiliyor.”

Bu konuda HP Kişisel Sistemler Başkanı Alex Cho ise, “Yapay zeka, önümüzdeki on yıl içinde değişimin en önemli itici gücü olmaya hazırlanıyor ve sadece bilgiyle değil, eyleme geçirilebilir içgörülerle yönlendirilen yeni bir inovasyon çağını başlatıyor” açıklamasında bulunmuştu.

HP haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X