HTC 10 incelemesi

28 Nisan 2016 21:08

PERFORMANS VE KİŞİSELLEŞTİRME

HTC 10 tıpkı rakibi LG G5’te olduğu gibi Snapdragon 820 işlemciyle geliyor. Dört çekirdekli işlemci ve 4 GB RAM ile HTC 10’un akıcı bir performans sunduğunu söyleyebiliriz. Akıcı oyun deneyimi ve uzun test kurcalamaları elbet cihazda bir ısınma yaratıyor ancak herhangi bir aşırılık gözlemlemedik. Meraklıları için eklemeden geçmeyelim Snapdragon 820’li HTC 10’un AnTuTu puanı da oldukça etkileyici. 125.237 puanla AnTuTu testini kapatan cihaz, Geekbench’in tek çekirdek testinden 2032 puan, çift çekirdek testinden 4202 puan aldı. Dahili hafıza alternatifleri sunmayan HTC 10, 32 GB’lık standart dahili hafızayla geliyor. Tabii 2 TB’a kadar microSD kart desteği eklemeyi de unutmamışlar.

HTC 10’un performansı oldukça etkileyici ancak asıl etkileyici olan cihazın sunduğu kişiselleştirme seçenekleri. Android 6.0 işletim sistemiyle gelen ve HTC Sense arayüzüyle şekillenen HTC 10 için Sense arayüzünü tekrar tekrar anlatmayacağız. HTC’nin belki de en başarılı olduğu alanlardan biri arayüzde kullanıcılara sunduğu özgürlük. Her ne kadar ilk elinize aldığınızda sıradan bir HTC cihazı gibi görünse de, ki sola çektiğinizde çıkan Blinkfeed ekranı inanın farklı olması için hiç yardımcı olmuyor, HTC bu kez arayüz kişiselleştirmesini bir adım daha yukarı taşımış. Eski cihazlarda var olan temaları kullanabiliyor, kendi temanızı yaratabiliyor, fonttan ikonların görünümüne kadar değiştirebiliyordunuz. Ancak sonunda elinizde yine standart ana ekran arayüzü oluyordu. Artık “Serbest Yerleşim” seçeneğiyle buna muhtaç değilsiniz. Şimdilik belli başlı birkaç Serbest Yerleşim teması var, bunlardan birini seçtiğinizde ana ekranınız tamamen değişiyor ve ikonlar yerine semboller geliyor. Örneğin YouTube uygulaması birden bir yel değirmenine dönüşüveriyor ya da Chrome bir merdiven oluveriyor. Çok farklı ve eğlenceli gözüktüğünü söyleyebiliriz. Üstelik uygulamaların yerlerini değiştirip ana ekranınızı kendiniz tasarlayabilirsiniz. Ancak uyaralım ilk etapta alışmak biraz zaman alıyor. Ancak cihazın en keyifli yanı da kesinlikle bu.


Söz konusu HTC olunca işin müzik tarafına bakmamak elbette olmaz. Dolby Audio destekli HTC BoomSound Hi-Fi Edition hoparlörle gelen HTC’nin asıl sürprizi kutu içeriğinde saklı. One A9 ile çok daha kaliteli bir müzik deneyimi vadeden HTC, aksesuarlar arasında Hi-Res kulaklık tanıtmış ancak bunu kutu içeriğine eklememiş ve haliyle eleştirilmişti. HTC 10 şimdi eksiksiz müzik deneyimi için kutu içeriğine dahil edilmiş bir Hi-Res kulaklıkla geliyor.


Beyaz HTC 10’un kutusundan beyaz kulaklık çıkarken, siyah versiyon da yine rengine uygun siyah kulaklığa sahip. Kulak içi kulaklık olarak tasarlanmış olan bu Hi-Res kulaklıklar tasarım açısından kişisel tercihlere göre eleştirilebilir ancak oldukça şık göründüğü bir gerçek. Performansı ise herhangi bir kulaklığın çok üstünde. Net sesler sunan kulaklık, tiz, bas ayırt etmeksizin etkileyici bir performans sunuyor. Testimizi Tidal ile Hi-Fi müzik modunda yaparken oldukça keyifli vakit geçirdiğimizi itiraf etmeliyiz; gerçek şu ki iyi müzik iyi bir donanıma sahip olmanız gerekiyor. Kulaklığı telefona ilk taktığınız anda dinleme zevkinize uygun olarak kişisel ses profilinizi oluşturabiliyorsunuz. İstenirse atanmış olan bu ses profili daha sonra kapatılabiliyor. Müzik kalitesini ve keyfini artırdığı kesin olan kulaklıklar standart bir telefon kulaklığı gibi düşünülerek hazırlanmış. Ancak her ne kadar müzik dinleme odaklı bir aksesuar olsa da kulaklık üzerinde sesi açıp kapatmak için herhangi bir tuş bulunmuyor. Bunun yerine üstünde yer alan tek bir tuşla şarkılar arası geçiş yapabilir ya da dinlemekte olduğunuz şarkıyı durdurabilirsiniz.


HTC 10’un sahip olduğu Dolby Audio özellikli BoomSound hoparlörleri tatmin edici ses kalitesine sahip ancak bu ses kalitesini Hi-Res kulaklık deneyimiyle karşılaştırmamak gerek. Hoparlörler için iki sinema ve müzik olmak üzere iki ses profili yer alıyor. Özellikle müzik dinlerken doğru seçimi yapmakta fayda var. Aksi halde sinema modunda müzik dinlediğinizde tizler rahatsız edici seviyelere çıkabiliyor.

HTC 10’un bir diğer güzel yanı ise AirPlay desteği sunuyor olması. Her ne kadar özelliği tam hakkıyla sunamıyor olsa da artık Apple TV’nize bağlayabileceğiniz bir Android cihaz var. AirPlay ile Apple TV’ye bağladığınız HTC 10, ekran yansıtması yapamıyor ancak telefonunuzdaki müzikleri Apple TV üzerinden oynatmayı mümkün kılıyor. Üçüncü parti uygulamalarla da çalışabiliyor. Aynı zamanda AirPlay desteği sunan hoparlörlerle de bağlayabilirsiniz.


Pil tüketimine gelince; aslında yeni nesil Android akıllı telefonlarda standartlaşan seviyede bir pil ömrüne sahip diyebiliriz. 3.000 mAh kapasiteli pil sizi kullanıma bağlı olarak gün boyu idare edecektir. Tabii HTC 10 hızlı şarj özelliğiyle geldiği için aslında şarj sorunu bir nebze azalmış durumda. Ayrıca HTC 10’da da USB Type-C girişi olduğunu eklemeden geçmeyelim.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6

Paylaş