HTC Desire X inceleme

28 Kasım 2012 10:37


FİYATIYLA ORTA SEVİYE, TEKNİK ÖZELLİKLERİYLE İSE İLERİ SEVİYE KULLANICILARA HİTAP EDEN DESIRE X, ENTEGRE BEATS AUDIO TEKNOLOJİSİ İLE KULAKLARIMIZIN PASINI SİLİYOR. TASARIM, EKRAN, FİYAT VE İŞLEMCİ PERFORMANSI HARİKA BİR DÖRTLÜ OLMUŞ.

İncelememiz için gelen her telefonun microSIM kartla çalıştığı şu günlerde standart bir SIM kart girişine sahip Desire X, bizi memnun etti. Ancak yeni standartların belirlendiği SIM konusunda artık kendimizi yeniliklere alıştırmamız şart. Kendi adımıza, artık bir microSIM kart edinmekte fayda var. Konumuzdan sapmayalım; HTC Desire X daha önceki Desire modelinin devam filmi niteliğinde ve en az onun kadar (çıktığı zamana göre sahip olduğu özellikler bakımından) iyi bir model. HTC Desire C ve ondan da önce Desire S kullandığımız dönemdeki performansı ve en çok da ideal boyutları ile aklımızda yer etmişti. Desire X de onlar gibi; HTC’nin üst seviye cihazlarından biri. Gösterişli One serisinin hemen altında, bütçe dostu Wildfire S ya da Explorer gibi cihazların ise üzerinde konumlandırılıyor. Yüksek performans sunuyor. 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemciye sahip Desire X, gelmiş geçmiş tüm Desire telefonların yüz akı. 4 GB’lık dahili belleği bulunan telefon klasik olarak 32 GB’a kadar SD kart desteği sunuyor. 4 inçlik ekranın çözünürlüğü 480×800 piksel. 768 MB’lık RAM’i bulunan telefonun Android Ice Cream Sandwich işletim sitemi üzerinde HTC Sense 4.1 arayüzü mevcut. Android’in ekürisi HTC Sense arayüzü, burada da tüm puanları toplamaya hazır.

PARLAYAN YILDIZ DESIRE
İşlemcisinin çift çekirdekli ve 1 GHz hızında olması tabii ki Desire X’e çok şey katıyor. İşlemler arası geçişlerde gecikme yaşanmıyor. Sıfırdan başlatılan uygulamalarda keza herhangi bir gecikme yok. Bağlantı sorunsuz; Wi-Fi hotspot ve Wi-Fi Direct özellikleri de Desire X’te mevcut. İşlemcinin hızını tarif etmek için en iyi yol belki seri çekim yapabilen kamerasından bahsetmek olacaktır. 5 megapiksellik kamera, One X’in kamerasının sevdiğimiz tüm özeliklerine sahip. Hem efekt hem de çekim değerleri anlamında kişiselleştirilebilir pek çok seçenek ve ayar kullanıcısının hizmetine sunulmuş. LED flaşlı, f2.0 diyafram değerine sahip kamera oldukça hızlı. Deklanşör gecikmesi yaşatmadığı gibi çekim tuşuna (kamera için atanmış bir fiziksel tuş bulunmuyor) basılı tuttuğunuzda seri çekim yapmaya başlıyor. Saniyede 2,5 kare çekim yapabilen Desire X, onlarca kareyi üst üste çektikten sonra verileri karta (ya da kendi hafızasına) yazmak için sizi bir saniye kadar bekletip en iyi kareyi seçmenize yardımcı oluyor. Aralarından en iyisini seçtikten sonra kalanları tek harekette silebilirsiniz. Otomatik çekim modunun yanı sıra HDR ve panorama çekim de gerçekleştirebiliyorsunuz ve video kaydı esnasında fotoğraf da çekebiliyorsunuz. Çekilen fotoğraflar renkli ve canlı. Özellikle güneş ışığı, bir telefon kamerası söz konusu olduğunda tabii ki en büyük yardımcı. Aydınlık fotoğraflar Desire X’te de güzel görünüyor. Ancak detaylarda dağılmalar söz konusu. HDR’li fotoğraflarda insan hayal kırıklığına uğruyor; objelerin kenarlarında olmaması gereken hareler dikkat çekiyor. LED flaş beş kademeli olarak otomatik çalışıyor. Ön yüzde ikinci bir kameraya yer verilmemiş.

Sayfa: 1 2 3 4

Paylaş