ONE AİLESİNİN YENİ ÜYESİ, BİR AMİRAL GEMİSİ MODEL OLARAK TANITILMIYOR. ANCAK HTC ONE MAX DAHİL OLDUĞU SINIFTAKİ RAKİPLERLE PERFORMANSTA YARIŞAMASA DA EKRAN KALİTESİ VE SES PERFORMANSIYLA ÖNDE
HTC One Max, maksimum büyüklükte bir telefon diyemiyoruz çünkü onun, yanında minik kaldığı telefonlar da var bildiğiniz üzere. 5,9 inç, bugünlerde karşımıza çıkan akıllı telefonlarla karşılaştırdığımızda bize o kadar büyük görünmedi. Ya da biz belki de büyüklüğü ayırt etme yeteneğimizi kaybettik. Özellikle geçmiş incelemelerden biri olan Xperia Z Ultra’dan sonra One Max, normal bir telefon gibi görünüyor. İnsanı estetik olarak rahatsız edecek derecede heybetli görünmeyişinin bir nedeni de HTC’nin kullanmayı sevdiği yuvarlatılmış hatlar da olabilir. HTC One ve HC One Mini’nin tasarım olarak neredeyse bire bir aynısı olan One Max, arka kapağının açılabiliyor olmasıyla onlardan ayrılıyor.
MicroSD kart girişi ve SIM kart yuvası kapağın altında yer alıyor. Pil, çıkarılamıyor. Derinliği 10,3 mm olan One Max’ın alüminyum ağılıklı kasasının sağ tarafında tuş kilidi, ses kontrol tuşlarından başka bir şey yok. Neyse ki bu defa açma kapama tuşunu tepeye değil de kenara konumlandırmışlar. Aksi olsaydı, bu tuşa ulaşmak kullanıcıyı çok zorlardı. Kulaklık girişi üstte, micro-USB bağlantı noktası ise altta yer alıyor. Telefonun sol kenarında esrarengiz bir düğme var. İlk bakışta ne işe yaradığı anlaşılmayan düğme, telefonun arka kapağını açmak için minik bir anahtar. Aşağı doğru çekildiğinde kapağı dışarı doğru itiyor. Pürüzsüz kasa üzerinde kapağı zorlamak için bir boşluk koymak istemeyen HTC, böyle bir çözüm bulmuş. Kapak kolayca açılıyor fakat oldukça zor kapanıyor. Bazen tamamen kapandığından emin olmak için bir iki kere tekrar çıkarıp takmak gerekiyor. Telefonun öne çıkarılan özelliklerinden parmak izi okuyucusu ise telefonun arkasında, kameranın tam altında yer alıyor.
HTC One Max
► GİRİŞ
► PARMAK İZİ OKUMA
► PERFORMANS VE KAMERA
► DETAYLAR
► PUANLAMA ve TEKNİK ÖZELLİKLER