PARMAK İZİ
Ekran kilidini parmak izi okutarak açmanın tek güzel yanı güvenliği geçmek için yapılacak işlemlerin azalması. Tuş kilidini açmak için parola veya şekil girmeyi seçerseniz telefonu tuş kilidinden çıkarmak için önce sağ yandaki tuşa basmanız, ekran aydınlandığında ekranı yukarı doğru sürüklemeniz ve en son gelen ekranda parolayı girmeniz gerekiyor. Tek elde kullanması zor bir akıllı telefon olduğu için de üst üste bu hareketleri yapmak, PC’lerin bile iki saniyede açıldığı bir zamanda, insana gereksiz yere zaman kaybı gibi geliyor. Android’in güvenlik önlemlerinin yerine, parmak izi okuyucunun kullanılabilmesi güzel bir gelişme. Bu şekilde, diyelim ki telefonu sağ elinizde tutarken, baş parmağınızla tuş kilidine basıp görüntü gelmesini bile beklemeden işaret parmağınızı taratıp ana ekrana geçebiliyorsunuz.
Parmak izi okuyucuya üç farklı parmağınızı tanıtabildiğiniz gibi her bir parmak için ayrı ayrı uygulamalar atayabiliyorsunuz. Örneğin sağ işaret parmağınızla tuş kilidini açtığınızda direkt olarak kamera açılırken, sol işaret parmağınızla tuş kilidini açtığınızda ana ekranı atlayarak anında mesajlara gidebiliyorsunuz. One Max’ın parmak izi okuyucusunun en iyi yanı böyle bir kısa yol sunuyor olması. Hatırlatmakta yarar var tabii; buradaki parmak izi okuyucunun iPhone 5s’teki gibi bir özelliği yok. Bu iki sistem tamamen farklı teknolojiler kullanıyor.
One Max’taki parmak izi okuyucunun yeri de tartışmalı bir konu. Tam kameranın altında yer aldığı için parmağınızı okuyucunun üzerinde sürüklerken kameraya her seferinde dokunmuş oluyorsunuz. Üstelik parmağınızı kesinlikle dikey olarak taratmanız gerekiyor ki bu da telefonun insanın elindeki doğal duruşu düşünüldüğünde biraz zor. Evet, telefonu elde tutarken işaret parmağımız arka kapak üzerinde kalıyor ama dikey olarak parmak izini okutmak için pozisyonu değiştirmeniz gerekiyor. Açıkçası buradaki parmak izi okutmalı güvenlik sistemi, doğal ve ergonomik bir kullanım sunmaktan uzak.
RAKİPSİZ SES
Artık HTC ile Beats Audio arasındaki iş ortaklığı sona erdi ama HTC’nin ses konusundaki iddiası bitmemiş. Telefonun ön yüzünde ekranın alt ve üstünde enlemesine uzanan BoomSound özellikli hoparlörler hem telefona estetik katıyor hem de yüksek ses çıkışı sağlıyor. Neredeyse 6 inçlik Full HD ekranda, uzun seyahatlerde vakit geçirmek ya da gün içinde boş zamanlarınızı değerlendirmek için takip ettiğiniz dizinin yeni bölümlerini izleyebilirsiniz. HTC’nin Super LCD3 panelli ekranı, pek çok kullanıcıyı memnun edecek seviyede canlı renkler ve harika bir görüş açısı sunuyor. Birkaç derece bile olsa görüş açınızı değiştirdiğinizde renklerin solup gitmemesi veya tersine dönmemesi önemli bir detay. Güneş ışığı altında görülebilirliği de gayet iyi seviyelerde.
İlle de dışarıda olmanıza gerek yok; evinizde kulaklıksız olarak müzik dinleyip video izlemek istediğiniz zaman da BoomSound sayesinde One Max’ın neredeyse rakipsiz olduğunu fark edebilirsiniz. Yüksek ses verebilmesinin yanında BoomSound hoparlörler, sesi insanı rahatsız edecek kadar bozmuyor. Pek çok telefonun hoparlöründen alamayacağınız performansı alacağınız kesin. Tabii bir akıllı telefonun hoparlörlerinden ne sıklıktan yararlanmak istersiniz, bilemiyoruz.
HTC One Max
► GİRİŞ
► PARMAK İZİ OKUMA
► PERFORMANS VE KAMERA
► DETAYLAR
► PUANLAMA ve TEKNİK ÖZELLİKLER