HTC U12+ incelemesi
ÇENTİKSİZ EKRAN
Pek çok amiral gemisi rakibine karşın çentiksiz ekranla gelen U12+, rakiplerinde olduğu gibi 18:9 en-boy oranını tercih etmiş. Cihazın 6 inç boyutundaki ekranı hayli büyük bir alan sunuyor diyebiliriz. 2880×1440 piksel çözünürlük sunan ekran parlaklık ve renkler açısından başarılı bir deneyim yaşatıyor. Özellikle multimedya deneyimleri cihazla çok keyifli hale geliyor ancak bunun tek sebebi ekran değil.
U12+’ın dahili hoparlörleri HTC BoomSound teknolojisiyle donatılmış. Müzik ve Sinema olmak üzere iki farklı ses modu bulunan hoparlörler temiz ses çıkışları sağlıyor. Müzik deneyimini bir seviye daha yukarı çekmek isterseniz HTC kulaklıkları size yardımcı oluyor. USonic teknolojisine sahip olan cihaz size özel kişisel ses profili oluşturuyor. Bu sayede müzik deneyimi hem kişisel hem de sizin için en uygun ayarlarda yaşanabiliyor. Bu özelliğin sadece kulaklık takılıyken çalıştığını hatırlatalım. Kulaklık girişine veda eden cihazın kulaklığı Type C girişiyle uyumlu.
Cihaz bir önceki modelde olduğu gibi “sıkılabilir” gövde ile geliyor. Gövdenin kenarlarından tutup cihazı sıktığınızda atadığınız kısayolları çalıştırabiliyorsunuz. Ekran görüntüsü alma ya da kamera uygulamasını açma gibi… Ancak tek bir uygulama atayabiliyorsunuz elbette. En sık kullandığınız uygulamayı atayabilirsiniz. Herhangi bir uygulama ataması yapılabiliyor. Bu “sıkma” işleminin hassaslığını da kendi gücünüze göre ayarlayabiliyorsunuz. Açıkçası bir önceki modelde de çok gerekli bulmadığımız bu özellik bizim için “olmasa da olur” sınıfında yer alıyor. Öte yandan Edge Sense olarak adlandırılan bu özelliğin şöyle güzel bir yanı bulunuyor. Cihaz onu nasıl tuttuğunuzu algılıyor. Örneğin dikey konumda otururken tuttuğunuz cihazla uzanıp yatay konumda içeriklere baktığınızda cihazın nasıl tutulduğunu hatırlayan U12+ ekranı döndürmüyor. Gece uyumadan telefonu karıştıranlar için hoş bir detay.