reklamı kapat

POPÜLER

Huawei AppGallery

Huawei’nin geleceğini üstüne kurduğu market: AppGallery [Video]

Teknoloji devi Huawei, yeni ürün duyuları yanında geleceğini üstüne kurduğu uygulama marketi AppGallery için de önemli bir tanıtım yaptı.

Huawei, ABD’nin ambargosu altında olduğundan Android lisansı alamıyor. Bu yüzden de firmanın yeni telefonlarında Play Store yer almıyor. İşte bu boşluğu Play Store gibi GMS tabanlı değil HMS tabanlı uygulama marketi AppGallery dolduracak. Firmanın bugün global olarak bir kez daha tanıttığı market, şirketin geleceği için çok önemli bir konumda yer alıyor. Yapılan resmi açıklamaya göre kullanıcılarına yeni bir alternatif sağlayan resmi uygulama mağazası AppGallery, şu an dünya çapında ana uygulama ve hizmetleri kapsayan aylık 400 milyon aktif kullanıcısı ile 170’den fazla ülkede ve bölgede kullanılıyor. Market hakkında konuşan Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu, “Kontrol altında gizlilik her zaman felsefemizin kalbinde yer aldı. Ürünlerimizin tüm aşamalarında gizlilik korumasını ve siber güvenliği tüm ticari faaliyetlerimizin öncelikleri olarak kabul diyoruz. Ayrıca AppGallery’de en katı gizlilik ve siber güvenlik çözümlerine sahibiz” açıklamasını yapıyor.

Marketin gelişmesi için sadece Türkiye’de 50 milyon TL’lik bir yatırım sözü veren teknoloji devi, şu açıklamasıyla da dikkat çekiyor: “AppGallery, hepsi basit ve sorunsuz bir tarama deneyimi ile arama yapılabilen haber, sosyal medya, eğlence ve daha fazlasını içeren 18 kategoride uygulamaları bölümlere ayırıyor. Kullanıcıların bulamadığı bir uygulama varsa, tek yapmaları gereken uygulama adını ‘İstek Listesine’ göndermek. Bu uygulama AppGallery’de yerini aldığında, talep eden kullanıcı bilgilendiriliyor.”

Huawei AppGallery ciddi şekilde destekleniyor

Markette kullanışlı görünen bir altyapı da bulunuyor. Bu altyapının adı Quick Apps olarak geçiyor. Açıklamaya göre “Quick Apps, yeni bir tür kurulum gerektirmeyen bir uygulama ekosistemi. HTML5 sayfaları için iyi bir kullanıcı deneyimi, güçlü işlevler ve otomatik güncellemeler sağlıyor; ancak çok az bellek alanı tüketiyor. Hızlı Uygulamalar, kullanıcılara yerel uygulamalarla aynı deneyimi yaşatmasına rağmen, Android uygulamalarıyla karşılaştırıldığında yalnızca 1/5 kodla yazılıyor, bu nedenle daha az bellek alanı kaplıyor. Kullanıcılar, yalnızca 1 GB alana sahip 20 yerel uygulama yerine 2.000’den fazla Hızlı Uygulama barındırabiliyor.”

Huawei bu önemli açıklamaları “şirket kullanıcılarına her koşulda akıllı yaşam deneyimini yaşatmak için HMS Ekosistemini ve HUAWEI AppGallery’i oluşturma çabalarına devam edecek.” şeklinde kapatıyor.