Huawei P9 incelemesi
EKRAN VE ARAYÜZ
5,2 inçlik ekranı Full HD çözünürlükte olduğundan epey eleştirilen Huawei P9, son kullanıcının son dönemlerde hep 1440×2560 piksel çözünürlüklü modeller görmesinin kurbanı oluyor. Oysaki Huawei P9’un ne ekran parlaklığı yetersiz ne de çözünürlüğü. Gorilla Glass 4 korumalı ekran, IPS-NEO panele sahip. Son derece tutarlı renkler üretten panelin hem beyaz renkteki performansı hem de parlaklığı gayet başarılı. Günlük kullanımda sorun yaratmayacaktır. Fakat aynı ifadeyi Huawei’nin Emotion arayüzü için kullanamıyoruz. Android 6.0 işletim sistemi üzerinde Emotion 4.1 versiyonuyla gelen P9’da uygulama menüsünü bulunmuyor. O da problem değil ama Samsung ya da HTC gibi rakiplerinin sunduğu arayüz zenginliğini ya da estetiğini, sadeliğini sunamıyor. Telefonu açtığınızda hiç kullanmayacağınız uygulama ve oyunların yüklü geldiğini görüyorsunuz. EMUI 4.1, uygulama menüsü bulunmadığı için masaüstünü temiz tutmak isteyenleri klasörlere muhtaç bırakan bir arayüz. Her Android kullanıcısı da klasörlerle çalışmayı sevmeyebilir.
GÜÇLÜ İŞLEMCİ
Huawei P serisi cihazlarında kendi işlemcisini kullanıyor; P9’da da sekiz çekirdekli Huawei Kirin 955 işlemci var. Güçlü bir işlemci olduğunu ve iddialı rakiplerinden geri kalır yanı olmadığını söyleyebiliriz. AnTuTu’dan 95.302 puan alan Huawei P9, Geekbench tek çekirdekten 1.719 puan, çok çekirdekten 6.225 puan alıyor. Örneğin Samsung Galaxy S7 edge ise AnTuTu’da 117 bin puanın üzerine çıkıyor. Buna rağmen son kullanıcı için bir şey değişmediği gibi test sonuçlarının detaylarına bakıldığında, birinin 2K ekranlı diğerinin Full HD ekranlı olmasının aradaki farka etkisi var elbette. Benchmark skorlarını tamamen saf dışı bırakmak olmaz ama her şeye de ona göre karar vermek büyük bir hata olur.
3 GB RAM’Lİ, DÖRT ÇEKİRDEK 2,5 GHz + DÖRT ÇEKİRDEK 1,8 GHz’lik İŞLEMCİLİ P9’UN GÜNLÜK KULLANIM, OYUNLAR VEYA MULTİMEDYA KULLANIMINDAKİ YÜKSEK PERFORMANSI DİKKAT ÇEKİCİ.
Oyunlardan bahis açılmışken devam edelim; Huawei P9’la yüksek grafik gücü gerektiren oyunlarda da sıkıntı yaşanmıyor. Asphalt 8 ve Real Racing 3, hem çok güzel görünüyor hem de akıcı bir şekilde keyifle oynanabiliyor.