reklamı kapat

POPÜLER

huawei

Huawei, Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde Türk mühendislerle çalışıyor

Yüksek teknoloji geliştirmenin yolu, Ar-Ge merkezi çalışmaları ve yatırımlardan geçiyor. Bu alandaki çalışmalarıyla öne çıkan Huawei en büyük ikinci Ar-Ge merkezini de Türkiye’de bulunduruyor.

Dünya nüfusunun üçte ikisine dokunan bir iletişim şirketi olan Huawei, dünyanın dört bir yanında büyük projelere imza atmaya devam ediyor. Çin’in önemli markaları arasında yer alan firma, Çin dışında bulunan en büyük ikinci Ar-Ge merkezini ise Türkiye’de konumlandırıyor. 450 Türk mühendisin çalıştığı Ar-Ge merkezinde Türkiye ve bölge ülkeler için teknoloji alanında çalışmalar yapılıyor. Türkiye’de de avantajlarından yararlandığımız birçok teknolojinin arkasında Huawei’nin Türkiye’deki Türk mühendisleri de yer alıyor. Altı yıldır Huawei’in Ar-Ge merkezinde çalışan, yüksek teknolojilerin Türkiye ve dünyaya yayılmasını sağlayan Ar-Ge merkezi sistem mühendislerinden biri de Özge Özkan.

Ar-Ge çalışmaları

Huawei’den bir okul olarak bahseden Özkan 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği alanından mezun olduğundan bu yana Huawei Ar-Ge merkezinde çalışıyor. Kariyerine yazılım mühendisi olarak başlayan Özkan, sistem mühendisi olarak devam ediyor. Telekom operatörleri için alt yapı üreten Özkan “Huawei Türkiye Ar-Ge merkezinde, müşterilerin ihtiyacına yönelik yüksek performanslı, güvenli ve karmaşık ağ entegrasyonları olan çözümler üretiyoruz.” diyor.

2010 yılında kurulan Huawei Türkiye Ar-Ge merkezi, dünya genelinde bulunan 16 Ar-Ge merkezi arasından ikinci en büyük olanı. Ulusal ve uluslar arası projelere imza atan Ar-Ge merkezinde yazılım ve inovasyon odaklı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Türkiye’de kurumlar için projeler gerçekleştirmenin yanı sıra Orta Asya, Kafkasya, Avrupa, Güney Amerika ve Güney Afrika gibi 17 ülkeye daha çözümler üretiliyor. Bu çözümler, evrensel standartlarda teknoloji üretimi anlamına geliyor ve bu konuda firmanın bir de yeterlilik sertifikası bulunuyor. Ayrıca Türkiye Ar-Ge merkezinin 2016 yılında yazılım alanında almış olduğu en üst seviye CMMI sertifikası da mevcut.

Huawei’de iş destek çözümleri departmanında çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Özkan, operatörler için ücretlendirme ve faturalandırma sistemlerini de hayata geçirdiklerini ekliyor. Aynı departmanda CRM yazılımları, paydaş yönetim sistemleri ve IoT (Nesnelerin İnterneti) gibi çözümler bulunduğunu da ekliyor. İnovasyon ve yenilikçi çözümlere odaklanan bir teknoloji geliştirme departmanının da bulunduğunu söyleyen Özkan, bu alanda yapay zeka, büyük veri analizi, semantik web ve doğal dil işleme gibi teknolojiler kapsamında projelerin üretildiğini belirtiyor.