Huawei Y7 2018 incelemesi
PERFORMANS DENGESİ
Y7 modeli, düşük segment bir cihaz olduğu için bizi şaşırtmayan şekilde 1440×720 piksel çözünürlük sunan 5,99 inç bir ekranla geliyor. Ekran belki bir Full HD performansı ve parlaklığı sunmuyor, ancak segmentine göre yeterli performans almak mümkün. Tabii bu ekran özellikleri, pili de olumlu etkileyen bir detay olmuş. Ancak yine de 18:9 en-boy oranı için değerler biraz düşük ne yazık ki. Cihazın hoparlörü ise yüksek ses sağlıyor, ancak performansı hayli ortalama. Donanım kısmına geldiğimizde bizi Snapdragon 430 işlemci karşılıyor. Huawei’nin Kirin işlemcileri yerine cihazda Qualcomm’un işlemcisi kullanılmış. İşlemciye ise 2 GB RAM eşlik ediyor. Android 8.0 ve doğal olarak EMUI 8.0 arayüzüyle gelen telefonda en yeni oyun ve uygulamaları rahatlıkla indirebilirsiniz. Ancak hepsinden yüksek performans alamayacağınızı belirtelim. Cihazın bir bütçe telefonu olduğunu bu noktada daha iyi hissediyorsunuz. PUBG Mobile ile yaptığımız testte oyunu en düşük ayarlarda açan telefonda ciddi bir kasılma gözlemlemedik ancak yer yer fps düşüşleri yaşanıyor elbette. Oyun süresince cihazın biraz ısındığını da belirtmekte fayda var. Ayrıca cihaz 16 GB dahili hafıza sunuyor ki bu kesinlikle yetersiz. Ancak 256 GB’a kadar microSD kart desteği sunuyor.
Cihazın EMUI 8.0 ile geliyor olması ise bir artı. Huawei’nin kullanıcı deneyimini artıran ve kolay kullanım sağlayan arayüzü EMUI 8.0 en beğendiğimiz sürümlerden biri. Bu cihazda da iPhone’larda yer alan 3D Touch benzeri özellik yer alıyor. Bu sayede belli başlı uygulamalara basılı tutarak uygulamaya girmeden bazı eylemleri gerçekleştirebiliyorsunuz.
Cihazın arkasında yer alan parmak izi sensörü ise hızlı ve başarılı bir şekilde çalışıyor. Milisaniyeler içinde ekranı açabilen parmak izi sensörüne fotoğraf/video çekme, çağrı yanıtlama veya alarm durdurma gibi görevler de atayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra cihazda Yüz Tanıma seçeneği de bulunuyor ve bu özelliğin fazlasıyla başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Cihaz masada dururken dahi yüzümüzü algılayıp saniyesinde ekranı açabildi. Eğimli tutuş ve doğrudan tutuşlarda da rahatlıkla ekranı açıyor. Aynasız güneş gözlükleri ile test ettiğimizde ise masada dururken yüzümüzü tanıyamadı ancak elimizdeyken bizi tanıyarak ekranı açmayı başardı. Yine de güneş gözlüğüyle çok sabit bir performans elde edemedik.
Gelelim pil performansına. 3.000 mAh kapasiteli bir pille gelen cihazın pil performansı başarılı diyebiliriz. Pil tasarruf modları da sunan cihazla günü tamamlamak mümkün. Tabii biz gün ışığında ekran parlaklığını çok yeterli bulmadığımız için genelde parlaklık hep sonuna kadar açıkken kullandık. Bunu da ekleyelim.